Savićević: Odigrali smo kvalitetan meč na Grbavici; Raičković: Šteta što nismo pobijedili

Foto: FSCG

Samo gol je falio crnogorskoj fudbalskoj reprezentaciji da provjera na Grbavici protiv Bosne i Hercegovine dobije visoku ocjenu.

Nakon 0:0 u Sarajevu “hrabri sokoli” znaju da su odigrali duel na ozbiljnom nivou, ali i žale – bez obzira na to što je u pitanju prijateljska utakmica – što se u Podgoricu nisu vratili kao pobjednici.

– Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, s obzirom na taktiku koju smo primijenili, sa tri igrača u posljednjoj liniji. Igrali smo to protiv Norveške, a za takve promjene treba vremena. Mislim da smo na dobrom putu i samo treba ovako da nastavimo. Vjerujem da ćemo junsko okupljanje završiti na lijep način, pobjedom protiv Izraela u subotu”, rekao je vezista Vukan Savićević.

Imala je Crna Gora nekoliko velikih šansi preko Žarka Tomaševića, Fatosa Bećiraja, Seada Hakšabanovića, Marka Jankovića, Milutina Osmajića…

“Imali smo četiri stopostotne koje u fudbalu treba da iskoristite. Dobro je da nije uslijedila kazna za promašaje, kao što obično biva po nekom nepisanom pravilu. Moramo da budemo zadovoljni, ali ostaje žal za tim nepostignutim golom. U krajnjem i za pobjedom”, kazao je Savićević i dodao:

“Odigrali smo meč bez najboljih igrača, ali svi koji su tu se trude da se razlika u kvalitetu i odnosu prema igri ne osjeti. Ispunili smo plan što se tiče gostovanja na Grbavici. Kao da je to bila takmičarska utakmica, a predstavili smo se onako kako je selektor tražio od nas”, istakao je fudbaler turskog Samsunspora.

Šansu je na Grbavici dobio i Miloš Raičković, vezista Budućnosti koji je nedavno proslavio duplu krunu sa “plavima”.

“Šteta što nismo pobijedili. Po igri i šansama koje smo stvorili smo sigurno zaslužili trijumf. Mislim da smo svi iskoristili priliku koju smo dobili i da će isto biti i protiv Izraela”, kaže Raičković.

Ali, svi žele da protiv Izraela rezultat bude drugačiji…

“Sigurno ćemo ići na pobjedu i pokušati da se predstavimo u još boljem svjetlu. Nismo analizirali Izrael, ali znamo da je to kvalitetna ekipa. Naše je da uradimo sve kako bismo slavili”, istakao je Raičković.

A nakon Izraela slijedi pauza. Sve do septembra i nastavka kvalifikacija za Mundijal.

“Žalimo što nismo osvojili makar bod protiv Norveške. U septembru nas očekuju dva teška gostovanja Holandiji i Turskoj. Zanimljiva je grupa, svako svakog može da pobijedi, tu vidimo šansu da se umiješamo u borbu za prva dva mjesta”, zaključio je Raičković.

Foto: FSCG

Vladan Rakočević nije kandidat za predsjednika FSCG, “Povlačim se iz političke trke”

Zoran Batrović: Fudbalska Crna Gora će imati kandidata za predsjednika FSCG