,Sokoli” spremni za duel sa Luksemburgom

Foto: FSCG

Mlada reprezentacija Crne Gore sjutrašnjim gostovanjem Luksemburgu nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će se održati 2023. godine.

Nakon startnog remija sa Bosnom i Hercegovinom (2:2), ,,sokoli“ žele trijumf u gradu Eš sur Alzet.

– Na ovo gostovanje idemo sa ciljem da pobijedimo i nadam se da će sve proći u najboljem redu. Luksemburg moramo shvatiti maksimalno ozbiljno, radi se o selekciji koja je dosta napredovala posljednjih godina. Vjerujem u moju ekipu, u kvalitet igrača i očekujem da meč riješe u našu korist, kazao je selektor Miodrag Vukotić.

Luksemburg je najslabije rangirana reprezentacija u grupi E, ali to ne znači da Vukotićevu ekipu čeka lak posao.

– Loša stvar je što vrlo malo znamo o protivniku. Ovo im je prvi meč u grupi i ne možemo biti sigurni na koji način će igrati. Selektor im je isti kao i u prethodnom ciklusu, a ostalo je i šest ili sedam igrača sa tog spiska. Bazirali smo se na model igre kojim su igrali u prošlim kvalifikacijama i mislim da ćemo morati od starta da krenemo ofanzivno. Nadam se da će nam ta varijanta donijeti uspjeh, istakao je selektor U-21 reprezentacije, koji očekuje da njegova ekipa nastavi u ritmu kojim je igrala i u duelu sa Bosnom i Hercegovinom.

– Imali smo dosta problema uoči te utakmice, ali smo odigrali korektnu utakmicu, u kojoj smo mogli da pobijedimo, ali i da izgubimo. Zadovoljan sam našom igrom u duelu sa Bosnom i Hercegovinom i očekujem da u tom ritmu nastavimo protiv Luksemburga, dodao je Vukotić.

Utakmica sa Luksemburgom igra se sjutra od 18 časova na stadionu ,,Frontier“. Sudiće je četvorka iz Litvanije, koju predvodi Manfredas Lukjancukas. Asistiraće mu Vitenis Kazlauskas i Vitis Snarskis, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Mindaugas Jackus.

Foto: FSCG

Radović objavio spisak za pretkvalifikacije za SP

Vladan Rakočević nije kandidat za predsjednika FSCG, “Povlačim se iz političke trke”