Sari želi Jovetića u Laciju?

Foto: AS Monaco

Lista klubova sa kojima se povezuje Stevan Jovetić širi se iz dana u dan.

Nakon što je postalo zvanično da neće nastaviti u Monaku, crnogorski as je odmah dobio pozive iz Turske, posebno Bešiktaša, mada se pominje i Fenerbahče, kao i Trabzonspor.

Francuski mediji su zatim javili da je u igri i Nica, da bi španski najavili pokušaj Granade da dovede 31-godišnjeg napadača.

Sada se u Italiji spekuliše da je moguć povratak u Seriju A, ali ne u Fiorentinu, o čemu se pričalo još u martu, već u Lacio.

Mauricio Sari je danas i zvanično postao trener Lacija i počeo je da radi na formiranju tima za narednu sezonu.

Kako će promijeniti formaciju – iz 3-5-2 pod Simoneom Inzagijem u 4-3-3 – Sari traži “desetku”, igrača koji će biti i napadač i organizator.

Jovetić je jedno od potencijalnih pojačanja i primamljiva opcija, jer je slobodan i mogao bi da dođe bez obeštećenja.

Jovetić je u Italiji proveo šest i po godina.

Pet sezona – od 2008. do 2013. – igrao je u Fiorentini, s tim da je propustio cijelu sezonu 2010/11 zbog teške povrede koljena. Za “violu” je postigao 35 golova u Seriji A, prije transfera u Mančester siti za 30 miliona eura.

Vratio se u kalćo ljeta 2015. i to u Inter, na  pozajmicu iz Sitija, u prvoj sezoni upisao šest golova, da bi u januaru 2017. otišao u Sevilju, kasnije u Monako…

U Laciju od 2017. igra Adam Marušić, ali italijanski mediji javljaju da je za njega zainteresovan Inter, odnosno da ga želi Simone Inzagi, novi trener italijanskog prvaka. 

Foto: AS Monaco

Vučić otišao iz Budućnosti: Hvala na svemu

Ćetković u Budućnosti do 2024.