Savićević: Očekujem ubjedljivu pobjedu

Foto: FSCG

Predsjednik Fudbalskog saveza, Dejan Savićević kazao je da na izborima 30. juna očekuje ubjedljivu pobjedu i podršku najmanje dvije trećine delegate Skupštine.

On je precizirao da ima podršku 28, a njegov protivkandidat, Jovan Kaluđerović 12 delegata.

Prema njegovim riječima, pet delegata koji su prijavljeni za Skupštinu nemaju kandidata.

“Dobio sam podršku Udruženja klubova Sjever i Centar, šest prvoligaških klubova – Budućnosti, Dečića, Podgorice, Jezera, Mornara i Iskre, drugoligaških ekipa Arsenala, Igala, Berana, Jedinstva, Koma, Bokelja i Mladosti Donja Gorica. Podržali su me i tri Udruženja – trenera, sudija i klubova malog fudbala”, kazao je Savićević na konferenciji za novinare.

On je podsjetio da Skupština Fudbalskog saveza ima 45 delegata.

“Očekujem podršku 29 ili 30 delegata, svakako ubjedljivu pobjedu dvije trećine delegate. Kasno smo krenuli u kampanju, inače bi ona bila i ubjedljivija. Malo smo se trgli kada smo izgubili trenersku organizaciju Centar, kao i kada je Rudar pružio podršku mom protivkandidatu”, kazao je Savićević.

On je naglasio da je Branko Brnović posljednji čovjek iz crnogorskog fudbala koji je trebao da ide na sastanak sa njegovim protivnicima.

“To mislim i za Jovana Kaluđeovića. Bez obzira na ime protivkandidata znao sam da ću imati podršku više fudbalskih ljudi. Kaluđerović je jak kandidat, bivši sudija. Ima podršku 12 delegata. Ko ispuni minimum je ozbiljan protivnik”, kazao je Savićević.

On je naglasio da mu je čudno što nema podršku klubova iz Nikšićais a Cetinja.

“Toliko ulažemo na Cetinju i Nikšiću, a oni glasaju protiv mene”, kazao je Savićević

On je na čelu Fudbalskog saveza od 7. jula 2001. godine, kada je na izbornoj Skupštini na Cetinju dobio jednoglasnu podršku delegata.

Nekadašnji fudbaler Budućnosti, Crvene zvezde, Milana i Rapida kandidat je za šesti mandat, a četvrti u nezavisnoj Crnoj Gori.

Prvi put, poslije 20 godina, imaće protivkandidata – Jovana Kaluđerovića, dugogodišnjeg internacionalnog sudiju.

Imao je protivkandidata i 2001. godine, Jovana Suđića, ali je odustao uoči sjednice.

Izborna Skupština biće održana 30. juna.

Foto: FSCG

Povratak Nedovića u Petrovac

Partizan uskoro dobija trenera