Košarkašice večeras putuju na Eurobasket, Aleksić: Spremne smo za izazov

Crnogorske košarkašice spremne su za put u Valensiju.

Naše djevojke i članovi ekspedicije odradili su obavezno PCR testiranje i svi rezultati su negativni.

To znači da će nacionalni tim kasno večeras krenuti u punom sastavu za Španiju.

Autobusom do Tirane, pa letom preko Frankfurta do konačnog odredišta i doma grupne faze – Valensije.

“Počeli smo pripreme 3. maja i nijesmo bili u punom sastavu, ali pri kraju i nas četiri koje smo bile povrijeđene smo se pridružile treninzima. Ostale djevojke su maskimalno trenirale. Utakmice koje smo imali su nam pomogle da vidimo gdje smo u ovom momentu. Sve djevojke su svjesne da na Evropskom prvenstvu nema nijedna laka utakmica, mi smo spremne za izazov, kao sportistkinje u svakoj utakmici idemo po pobjedu, očekujem ipak samo da damo 100 odsto na terenu i da se borimo za svoju državu kao što smo se borili prethodnih godina”, kazala je Snežana Aleksić.

Violeta Lazarević je izuzetno zadovoljna urađenim tokom priprema, ali i onim što smo u oslabljenom sastavu pokazali u duelima sa Hrvatskom i Slovenijom u gostima.

“Mislim da smo opravdale neka očekivanja mi mlađe. Naravno sada u punom sastavu bićemo puno bolje uz iskustvo koje nose starije igračice uz nas mlađe koje donosimo novu energiju. Mislim da ćemo prikazati nešto novo na Eurobasket. Smatram da smo išli pravim putem na ovim pripremama, da smo kvalitetno trenirale, pametno i odgovorno”, kazala je Violeta koja se zahvalila selektorki za šansu koju je pružila mlađim košarkašicama.

Naše cure će odraditi u Valensiji nekoliko treninga, imaju dva dana da se adaptiraju i dodatno pripreme za otvaranje prvenstva Evrope.

Grkinje će biti prvi rival.

“Grčka je prva utakmica koja nas očekuje, sada tokom treninga fokusirani smo na tu utakmicu. Agresivne su i brze, mi treba da budemo smirene u napadu, ali i da odigramo agresivno u odbrani kao što znamo i kao što smo radili u pripremnim utakmicama. Vjerujem da možemo da ima pariramo”, zaključuje Aleksić.

Meč sa Grčkom igra se 17. juna od 15 sati!

Britanski kardiolog: Ne vjerujem da će Eriksen više igrati

Hrvatska pala na “Vembliju”: Sterling donio pobjedu Engleskoj