Milica Jovanović: Previše izgubljenih lopti

Crnogorske košarkašice poražene su danas od Italije,a prvi poraz na Eurobasketu zakomplikovao je put ka osmini finala. Međutim, Grčka sve i ukoliko napravi iznenađenje protiv Italije, Crnoj Gori samo pobjeda Grkinja od 15 i više poena značila bi kraj (naravno u slučaju poraza od Srbije)…

– Mislim da smo juče odigrali jako dobru utakmicu, danas nijesmo uspjele da na isti način odgovorimo Italijankama. One igraju sa jako puno igrača i bile su u stanju da igraju stalno jaki presing. Izgubile smo 20 lopti što sebi ne smijemo da dozvolimo, jer ipak je ovo veliko takmičenje moramo da igramo znatno mirnije, staloženije, da smanjimo broj izgubljenih lopti da bi mogli da uradimo nešto više – kazala je Milica Jovanović, krilni centar Crne Gore.

Novi adut u našoj reprezentaciji svakako je Dragana Živković. Članica Budućnost Bemaxa danas je igrala 20 minuta i pokazala da postaje sve važniji šraf u našoj selekciji.

– Što se mene tiče smatram da uvijek mogu puno bolje i potrudiću se da ispravim što god pogriješim, ne samo ja nego cijela ekipa. Držale smo se, ali nijesmo imali i sreće u nekim momentima. Na njihovu agresivnu igru nijesmo dobro odgovorile. Idemo dalje, borićemo se. Sjutra dan odmora da ispravimo to što smo griješile, Srbija takođe agresivno igra, pa ćemo morati da odigramo bolje nego na današnjem meču – kazala je Živković.

Ono što je jako važno jeste da je u današnjem meču mnogo bolji šuterski učinak imala Jelena Dubljević, koja će vjeruje se imati još veću ulogu u nastavku šampionata, s obzirom da je tek nedavno izašla iz povrede.

Prekrečen mural posvećen Nikoli Ivanoviću

Škerović nakon poraza od Italije: Previše izgubljenih lopti