Škerović nakon poraza od Srbije: I dalje imamo problem sa izgubljenim loptama, ali sam ponosna na ekipu

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore, Jelena Škerović bila je zadvoljna današnjom igrom na meču protiv Srbije.

Crna Gora je izgubila od Srbije 87:75, ali još nije obezbijedila osminu finala. Sve zavisi od predstojećeg meča Italije i Grčke. Ako Grkinje ostvare pobjedu od 15 do 17 razlike – što je malo vjerovatno – naša selekcija ostaće bez plasmana u osminu finala.

Škerović je i danas potencirala veliki broj (17) izgubljenih lopti. Većina ih je bila na prenošenju na protivničku polovinu, neke i prilikom izvođenja lopte sa strane.

“I dalje imamo problem sa izgubljenim loptama. Sve što sam prije meča tražila, djevojke su uradile na terenu. Mislim da smo odigrale dobar meč. Nismo Srbiji dozvolile da se osjeća prijatno. Ponosna sam na ekipu”, kazala je Škerović.

I Jelena Dubljević je zadovoljna kako je ekipa danas izgledala na terenu.

“Čestitam Srbiji na pobjedi. Željele smo da na današnjem meču ispravimo greške iz prethodna dva duela i ja mislim da smo djelimično uspjele. U igru smo više uključile Markišu Getling, koja je odigrala sjajan meč. To je veliki plus za nas. Imamo još neke stvari da popravimo, moramo da smanjimo broj izgubljenih lopti, ali generalno odigrale smo dobar meč, sa dobrom energijom u odbrani i bile smo u igri tokom čitavog dijela meča. Ponosna sam kako smo reagovali nakon utakmice sa Italijom. Sjutra nas očekuje najbitniji meč na šampionatu”, kazala je Jelena Dubljević.

Crna Gora poražena od Srbije

Sekretarijat za kulturu i sport: 80 perspektivnih sportista na pripremama na Kopaoniku