Poznat spisak “ajkula” za Svjetsku ligu, Gojković: Želimo da se borimo za medalju

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković odabrao je 15 igrača za Finalni turnir Svjetske lige koji se igra od 26. juna do 1. jula u Tbilisiju. Naša selekcija igraće u grupi B sa SAD, Japan i Gruzijom, dok su u grupi A selekcije Italije, Grčke, Francuske i Kazahstana. 

Na spisku su: Slaven kandić, Draško Brguljan, Miroslav Perković, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Dušan Banićević, Petar Tešanović, Dragan Drašković i Vasilije Radović. 

Selektor Gojković na svakom meču moći će da računa na 13 igrača. 

“Možemo biti zadovoljni pripremama koje smo sproveli u Ostiji sa selekcijom Italije. To su uvijek zahtjevne pripreme zbog načina na koji oni igraju. Imali smo problema sa povredama prethodnih dana, neki igrači su uspjeli da se oporave, neki nijesu. Što se tiče spiska, uglavnom je tu većina igrača koji smo željeli da budu. Očekujem da se povrijeđeni igrači priključe selekciji nakon Gruzije i da njihove povrede nijesu ozbiljne prirode. Nismo se specijalno spremali za ovaj turnir u Tbilisiju, ali kao i na svakom takmičenju želimo da zabilježimo što više pobjeda, što bolji plasman i da se borimo za medalju. Svjetska liga će nam dati sliku trenutnih mogućnosti, i da vidimo na čemu da radimo kako bi što spremniji otišli na Olimpijske igre”, kazao je selektor Gojković. 

Prvi meč u Gruziji odigraćemo 26. juna protiv SAD od 14:45h, narednog dana rival je Gruzija od 16:30h, a u posljednjem kolu igraćemo sa Japanom od 18:15h. Nakon toga igraće se četvrtfinalni mečevi. Pored selektora Gojkovića, u stručnom štabu su pomoćnici Miloš Šćepanović, Miodrag Matković i Milan Ćirović, doktor Vladimir Dedović i fizioterapeut Ivan Borović. 

Prvenstvu Mediterana u šahu: Šarić blizu titule

“Sokolići” nadigrali “zmajeve”