Finalni turnir Svjetske lige: “Ajkule” u borbi za još jednu medalju

Naši najbolji vaterpolisti su u Gruziji gdje će od sjutra igrati na završnom turniru Svjetske lige.

Turnir jeste uvertira za Olimpijske igre, ali nosi i takmičarsku važnost.

Na startu Crna Gora sjutra od 12.45 igra sa Sjedinjenim Američkim Državama, u nedjelju je rival domaćin Gruzija, a u posljednjem kolu u grupi B, u ponedjeljak, protivnik je Japan.

“Na zadovoljavajućem smo nivou, ali to i dalje nije ono što želimo za Olimpijske igre. Ovaj turnir dolazi u pravo vrijeme kao priprema za Tokio, a ima i važnost, jer kroz mečeve u Svjetskoj ligi treba da steknemo samopouzdanje”, rekao je centar “ajkula” Miroslav Perković.

Rezultat u Gruziji nije nebitan.

“Nije nam Svjetska liga prioritet, ali daćemo sve od sebe da je osvojimo, jer bi nam i to mnogo značilo. Sparingovali smo s Amerikancima u Herceg Novom nedavno i fizički su jako moćan tim, odlično vođen od strane Dejana Udovičića. Imaju mnogo dobrih igrača, ali vjerujem da smo favoriti”, kazao je Perković.

Stefan Vidović zna da SAD imaju kvalitet.

“Prvi meč sa SAD, dobro se znamo. Biće u drugačijem sastavu u odnosu na zajedničke pripreme, pojačani sa nekoliko igrača. Imaju naše poštovanje, ali mislim da se mi pitamo ako budemo na svom nivou. Svjetsku ligu ozbiljno shvatamo. Nije ovo samo usputna stanica za Tokio, već želimo da u svakom meču odigramo dobro i da ostvarimo što bolji rezultat”, rekao je Vidović.

Drugu grupu čine Italija, Grčka, Francuska i Kazahstan.

Vimbldon: Kovinić na startu igra sa 107. na svijetu

Srđan Popović objavio širi spisak juniora