FSCG za sjutra zakazao Izbornu skupštinu

Foto: FSCG

Fudbalski savez Crne Gore zakazao je Izbornu Skupštinu za srijedu, u 13 sati u hotelu Ramada.

“Fudbalski savez Crne Gore obavještava sve delegate Skupštine da će se Izborna Skupština za mandatni period 2021-2025 održati u planiranom terminu, 30. juna 2021. godine.

Skupština će se održati u skladu sa procedurama definisanim statutom FSCG i Poslovnikom o radu Skupštine FSCG, koje su usaglašene sa važećim državnim i propisima međunarodnih sportskih organizacija koje uređuju fudbalski sport (FIFA i UEFA)”, navodi se u saopštenju FSCG.

Uprava za inspekcijske poslove je prije četiri dana “donijela Rješenje kojim je privremeno zabranila FSCG da 30. juna 2021. godine održi sjednicu Izborne skupštine Fudbalskog saveza Crne Gore, za mandatni period 2021/2025, iz razloga što isti nije održao sjednicu klubova FSCG – Sjever Crne Gore”.

FSCG je zatim naveo da je “izvršenim inspekcijskim nadzorom grubo povrijeđena autonomija i nezavisnost Fudbalskog saveza Crne Gore koja mu je data Statutom, donijetim na osnovu Zakona o sportu i relevantnih međunarodnih propisa i pravila iz oblasti fudbalskog sporta.

Na ovaj način se, direktno i nedvosmisleno, ostvaruje uticaj na izborni proces od strane državnog organa, što je, podsjećamo, zabranjeno statutima FIFA i UEFA, odnosno što može dovesti do posljedica koje uključuju i zabranu učešća crnogorskih klubova i reprezentativnih selekcija u međunarodnim takmičenjima”.

Kandidati za predsjednika FSCG su Dejan Savićević i Jovan Kaluđerović.

“Plave” u petak dobijaju rivale u Ligi šampiona

Crnogorske juniorke ponovo bolje od Srbije