Vučeta i Rade spremni UEFA eEURO

Gejming reprezentacija Crne Gore nastupiće sjutra na UEFA eEURO, šampionatu Starog kontinenta u igranju popularne konzolne igrice Pro Evolution Soccer (PES).

Među 16 najboljih reprezentacija u Evropi, našu državu predstavljaće Vučeta Šćepanović (ArtiePG) i Rade Pavićević (_r_a_d_e_), koji su u kvalifikacijama nadmoćno osvojili prvo mjesto u grupi.

Sada ih očekuje još teži posao, u grupi A sa ekipama Srbije, Poljske i Turske.

– Spremni smo za eEURO, ali i svjesni da nas očekuje veoma težak posao. Vrijedno smo trenirali prethodnih mjeseci i vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat na ovom prvenstvu. Na prethodnom smo bili osmi, mislim da sada možemo ostvariti bolji rezultat, kaže Šćepanović, koji je i prošle godine bio dio reprezentacije Crne Gore na kontinentalnom šampionatu.

Ovog puta sa njim će igrati Pavićević, debitant na eEURO. Ipak, kroz sjajan nastup u kvalifikacijama, crnogorski reprezentativci pokazali su veliki potencijal.

– Prvi cilj je da prođemo grupnu fazu. Dobili smo tešku grupu, tu je Srbija, prošlogodišnji vicešampion, kao i veoma kvalitetne Poljska i Turska. Međutim, koncentrisani smo na svoju igru, spremni smo da napravimo veliki rezultat, istakao je Pavićević.

Mečevi u grupi A počeće sjutra u podne, a grupna faza biće završena u petak. Plasman u četvrtfinale izboriće dvije prvoplasirane ekipe.

Liga šampiona u futsalu: Titograd u E grupi

Drugi poraz: “Lavice” izgubile i od Brazila