Drobnjak o povratku u Budućnost: Ugovor je dokaz povjerenja, daću sve da se odužim dobrim partijama

Igor Drobnjak se vratio iz Studentskog centra, nedavno je potpisao trogodišnji ugovor sa Budućnost Volijem – biće vrlo bitan igrač u sastavu Aleksandra Džikića za predstojeću sezonu.

Srećan sam i zadovoljan. Iza mene i Studentskog centra je ostala sjajna sezona tokom koje smo premašili sva očekivanja. Uz afirmaciju mladih igrača, izborili smo plasman u elitno regionalno društvo. Uslijedio je poziv da se vratim u Budućnost, a podatak da su mi čelnici kluba ponudili višegodišnji ugovor je dokaz povjerenja, a na ukazano povjerenje ću nastojati da odgovorim dobrim partijama na parketu i velikim doprinosom u uspjesima kluba“, rekao je Igor Drobnjak za Sport Klub.

Budućnost očekuje sezona na dva fronta ABA ligi i Evrokupu…

„Saznali smo imena rivala u Evrokupu, znamo protiv koga ćemo igrati u ABA ligi. U ovom trenutku, nije realno da se priča o ambicijama i ciljevima, Sada je najvažnije da se kockice slože u željeni mozaik, da se formira dobra ekipa, sa dobrom hemijom i energijom, a zatim da budemo maksimalno spremni i zdravi za iskušenja koja nas očekuju. Svi koji prate košarku znaju da Budućnost uvijek ima vrhunske ciljeve, a tako će ostati i u periodu koji slijedi“.

Drobnjak će biti i dio reprezentacije u mečevima protiv Danske i Islanda na turniru u Podgorici.

„Nažalost, nismo uspjeli da izborimo plasman na šampionat Evrope. Imali smo mnogo problema sa koronavirusom i povredama, nismo bili ni miljenici fortune, ali podigli smo glave i okrenuli se obavezama koje slijede. Nema lakih rivala u svijetu košarke. Moramo da budemo maksimalno fokusirani, moramo da idemo korak po korak, a prvi su dueli sa Danskom i Islandom. Uz ozbiljan pristup i maksimalno zalaganje, vjerujem da ćemo ozboriti plasman u glavni krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Imamo mladu i izuzetno talentovanu generaciju, a koji su krajnji dometi i mogućnosti pomenute generacije, vidjećemo u periodu koji slijedi“, zaključio je Igor.

Pripeme reprezentacije počinju 19. jula.

Foto: ABA/Dragana Stjepanović

Mirko Šarčević

Šarčević se u Tbilisiju bori za zlatnu medalju

Kopa Amerika: Argentina osvojila trofej nakon 28. godina