Anđela Bulatović za Sportski.me: Vjerujem u djevojke i nadam se da ćemo daleko dogurati

Foto: EHF

Prije devet godina Anđela Bulatović (tada Dragutinović) osjetila je draž Olimpijskih igara.

I ne samo to – nekadašnji reprezentativni bek bila je jedna od 14 heroina koja se u Londonu 2012. godine našla na postolju sa srebrnom medaljom oko vrata.

Uzorna karijera pored olimpijskog srebra, te godine krunisana je titulom prvaka Evrope sa ekipom Budućnosti i zlatom sa nacionalnim timom, na Evropskom prvenstvu u Beogradu u decembru iste godine.

Danas je Anđela, trener u voljenom klubu, veliki navijač “lavica” vjeruje da će djevojke u Tokiju ostvariti zacrtani cilj…

Grupa u kojoj je tim Bojane Popović je heterogena tu su, Holandija, Norveška, Angola, Japan i Južna Koreja.

“Svakako je grupa zahtjevna jer vanevropske selekcije igraju, da kažem, specifičniji rukomet od evropskih reprezentacija. Nije lako se pripremiti. Sigurno će i fizički i psihološki biti teško ali nekako vjerujem da pametnom igrom i nametanjem svog ritma možemo doći do željenog rezultata”, rekla je Bulatović na početku razgovora za Sportski.me.

Ko bi bio poželjan protivnik u četvrtfinalu, koje je najbitniji meč na turniru ?

“Definitivno sa svima možemo da igramo ali ako bih morala da izdvojim nekoga neka to bude Mađarska ili Švedska. A svakako je četvrtfinale jedna od najbitnijih utakmica. Baš vjerujem u djevojke i nadam se da ćemo daleko dogurati”.

 Foto: Ehf-euro.com

Koliko će biti izazovno izgurati cijele Igre sa pet bekova?

“Izazov jeste, ali kada se sjetim najveći uspjeh smo ostvarivali sa 7-8 igrača, sa vrlo malom rotacijom. Rukomet se poprilično promijenio i postao fizički još zahtjevniji, vjerujem da nam to neće biti problem. Majda takođe može pomoći na poziciji beka, a s obzirom da imamo vrhunske pivote, može se u nekom dijelu utakmice igrati i sa dva pivota u napadu”.

Kako danas gledaš na Londonu, veliki uspjeh tadašnje generacije “lavica”?

“Iskreno tek posljednjih par godina sam onako u potpunosti svjesna sta smo mi uradile te 2012. godine. Nevjerovatan uspjeh. Toliko lijepih uspomena od samog sela do zajedništva koje smo imale, želje da se pokažemo i dokažemo. Osvajanje medalje i za kraj meni nekako najljepše i najupečatljivije doček u Crnoj Gori. Pri samoj pomisli se naježim”.

Foto: RSCG

Ostala si u rukometu, trener si mlađih kategorija u ŽRK Budućnost. U planu je novi projekat, uskoro kreće rukometni Kamp “Olimpia” u Kolašinu?

Jeste. Suzana Lazović i ja pokrećemo rukometni kamp ‘Olimpia’. Koji će se ove godine održati u Kolašinu od 26.07. do 10.08. u tri smjene za devojčice 2008 /09 godište. Jedva čekamo i sigurne smo da ćemo svi zajedno uživati u radu i druženju. I nekako vjerujem da će postati tradicija”.

Anđela Bulatović je posljednji meč u dresu Budućnosti odigrala 7. aprila 2019. godine protiv Vajpersa u Ligi šampiona “Morači”.

Dva mjeseca kasnije nakon baraž mečeva za Svjetsko prvenstvo Podgoričanka se oprostila i od reprezentativnog dresa.

Sjutra ispraćaj crnogorskih sportista u Tokio

Brguljan: Borićemo se do posljednjeg atoma snage da osvojimo medalju u Tokiju