Majda: Dobro znam koliko je teško osvojiti olimpijsku medalju

Crnogorske rukometašice, stigle su u Tokio, a među njima i olimpijska veteranka Majda Mehmedović.

“Neka bude mlada veteranka”, kaže 31-godišnja Majda, koja je u Londonu bila važan dio tima koji je donio srebrnu olimpijsku medalju.

Devet godina kasnije, a nakon iskustva i iz Rija, koje nije bilo ni približno lijepo kao iz Londona, Majda Mehmedović je jedna od lidera nove selekcije.

I prija joj uloga, koju su na olimpijskoj premijeri crnogorske selekcije, imale selektorka Bojana Popović i njena prva saradnica Maja Savić.

“Drago mi je što imam priliku da i treći put učestvujem na Olimpijskim igrama. Jovanka Radičević, Marina Rajčić i ja smo prošle sve ovo već dva puta i treba da budemo lideri, da pomognemo mlađim djevojkama da se izbore sa euforijom, da se prilagode posebnom takmičenju kakve su Olimpijske igre”, ističe Mehmedović.

Od Londona, pa i od Rija, do Tokija prošlo je dosta vremena, čak devet “lavica” debituje na Olimpijskim igrama.

Čim se dođe među 12 najboljih, očekivanja su i da može i više…

“London i Tokio? Ne može da se poredi. Imamo znatno mlađu ekipu, prije svega. Naravno, kada dođeš do Igara, kada uđeš u taj uski krug najboljih, svako sanja još veće stvari. Iz iskustva znam koliko je teško osvojiti medalju, kroz šta smo sve prošle da bismo je uzele u Londonu. , da se borimo, svako ko dođe sanja medalju. Naše je da damo sve od sebe, vidjećemo za koliko će biti dovoljno…”.

Na velikim takmičenjima četvrtfinale je prvi cilj, Crna Gora je u Londonu, pobjedama nad domaćinom Velikom Britanijom i Angolom došla među osam, a zatim preko velesila Francuske i Španije do finala…

“Mislim da imamo sportsku drskost, ali ne i iskustvo da kalkulišemo. Ovaj tim je igrao neke velike utakmice i ostvario velike pobjede, imamo odbranu dobru odbranu, imamo veliko srce. Svako ko je igrao protiv nas imao je problem. Sigurna sam da će tako biti u Tokiju, da ćemo zagorčati život svima, da će svi morati dobro da se pomuče da bi pokazali da su eventualno bolji od nas”, zaključila je Majda Mehmedović.

Veteran Luis Skola predvodi Argentinu u Tokiju

Dukić odradio prvi trening u Tokiju