Problemi za kadetsku reprezentaciju na početku priprema za Evropsko prvenstvo B divizije

Foto: RSCG

Stručni štab kadetske reprezentacije suočava se sa problemima na početku priprema za Evropsko prvenstvo B divizije u Letoniji, koje je na programu od 16. do 22. avgusta.

Naime, trener Brano Božović ne može da računa na nekoliko nosilaca igre nacionalnog tima, koji će se zbog klupskih obaveza u Sloveniji i Austriji, pripremama priključiti neposredno prije početka prvenstva. Uprkos navedenim problemima, u taboru našeg tima vjeruju da će uspjeti da dostignu željeni nivo forme i spremno dočekaju šampionat, na kojem moraju da osvoje prvo mjesto, kako bi izborili plasman u elitnu diviziju evropskog rukometa.

Reprezentacija je danas na Cetinju počela pripreme, a 25. i 26. jula u gostima će odigrati kontrolne mečeve protiv Sjeverne Makedonije. Na spisku trenera Božovića za navedene duele je 18 igrača.

Zbog klupskih obaveza ili povreda, ovu akciju će propustiti Arsenije Dragašević, Radojica Čepić, Luka Vukićević, Bogdan Mijušković, Meris Bošnjak, Lazar Gvozdenović i Marko Abramović.

Drugi dio priprema počinje 1. avgusta i trajaće 15 dana, nakon čega je planiran put za Letoniju.

Na šampionatu u Letoniji učestvuje sedam reprezentacija, a samo pobjednik prvenstva izboriće plasman u A diviziju.

Crna Gora je u grupi A u kojoj će rivali biti Holandija, Turska i Kosovo.

Na spisku za kontrolne mečeve protiv Sjeverne Makedonije su: Vasilije Vujović, Miloš Milačić, Jovan Abramović, Luka Nikolić, Radoš Premović, Luka Barjaktarović, Aleksa Lasica, Mirko Latković, Aleksa Jokić, Božo Vujović, Slaven Lekić, Vojislav Vukić, Darko Pejović, Nikola Đurković i Elmin Junuz.

Foto: RSCG

“Ajkule” stigle u Olimpijsko selo

Vladimir Mihailović nakon 11 godina se vratio u Mornar