Crnogorski džiu džicu i u Njemačkoj pokazao kvalitet

Crnogorska džiu džicu reprezentacija i na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj nastavila je kontinuitet ostvarivanja dobrih rezultata i osvajanja medalja na velikim takmičenjima, saopšteno je iz Džiu Džicu saveza.

Crnogorska selekcija šampionat je završila sa pet medalja – po dvije zlatne i srebrne i jednom bronzanom.

Zlatne medalje osvojili su Dejan Vukčević u kategoriji preko 94 kilograma i Stefan Vukotić i Lidija Caković u duo šou miks sistemu.

Srebro je pripalo paru Stefan Vukotić i Lidija Caković u duo miks klasiku i Vukotiću i Filipu Pešiću u duo šou sistemu.

Bronzani su bili Dragutinović i Aleksandra Popović u duo šou miks sistemu. Predsjednik Ranko Vukotić kazao je da o nastupu njegovih takmičara na šampionatu najbolje govore rezultati i peto mjesta u generalnom plasmanu. “Rezultati govori sve. Ponosan sam na svoje takmičare, na izvanredan predstavljanje svoje države. Kontinuitet je priustan, mi to radimo na vioskom nivou i to je prepoznatljivo”, rekao je Vukotić na konferenciji za novinare.

On je najavio da crnogorke džiu džicu reprezentativce do kraja godine očekuje Evropsko prvenstvo za kadete i junior i seniorsko prvenstvo svijeta. Vukotić je pohvalio nastup Vukčevića, navodeći da je iskusni borac pokazao da je veliki i u najtežim momentima.

Vukčević, osvajač zlatne medalje, kazao je da je imao četiri naporna meča i da je u polufinalu i finalu pobijedio u posljednjim sekundama. “Presudila je sportska sreća i iskustvo”, rekao je Vukčević. On je drugi put postao prvak Evrope, a ima i tri svjetska zlata. “Sa šampionata Evrope i svijeta imam 14 medalja”, rekao je Vukčević.

Član zlatnog duo sistema Stefan Vukotić kazao je šampionat u Njemačkoj bilo jedno od najtežih takmičenja. “Više psihološki, nego fizički, jer smo poslije više od godinu i po ponovo na takmičenju. Sa Lidijom Caković opravdao sam očekivanja i rezultate sa Svjetskog prvenstva u Abu Dabiju. Osvojili smo i nagradu za najbolji šou par”, rekao je Vukotić. On je istakao da je zadovoljan i srebrom u klasik sistemu. “To srebro sija kao zlato. To je jedina disciplina duo sistema koja se boduje za Svjerske igre. Trenutno smo drugi na rang listi i nadam se da ćemo izboriti plasman”, kazao je Vukotić.

Prema riječima Vuka Dragutinovića, suđenje je presudilo da u duo sistemu sa Aleksandrom Popović ne osvoji medalju.

“Izgubili smo mečeve za finale i medalju. U drugoj disciplini smo uspjeli i bili bronzini. Moglo je bolje, ali zadovoljni smo osvajanjem medalje i našim doprinosom da kao reprezentacija završimo kao peti u generalnom plasmanu”, rekao je Vuk Dragutinović.

Sportski direktor Danilo Danilović pohvalio je nastupe takmičara, ne samo osvajače medalja i četstitao selektorima i čenicima saveza na još jednom velikom uspjehu.

Sutjeska eliminisana u drugom kolu

Iz Podgorice u Valjevo: Feđa Pajović potpisao za Metalac