Draško Brguljan: Moramo svi da damo mnogo više, da se potrošimo maksimalno, ne smijemo da se štedimo

Foto: Waterpolo.hu

Ukoliko se ne dogodi prvorazredno olimpijsko čudo, crnogorski vaterpolisti sjutra će upisati drugu pobjedu u Tokiju.

Rival im je Kazahstan (10 sati po japanskom, tri iza ponoći po našem vremenu), jedini autsajder na turniru.

Dva i po sata kasnije, “ajkule” bi mogle da proslave i plasman u četvrtfinale – mjesto među osam, osim pobjede nad Kazahstanom, donosi im trijumf Španije nad Australijom u narednoj utakmici u Tatsumi bazenu.

Bio bi to očekivan epilog takmičenja u grupi, ali u ovom trenutku činjenica je da Crna Gora ne pokazuje ni djelić onoga što ju je od Evropskog prvenstva januara 2020. godine svrstalo u red potencijalnog iznenađenja na Igrama.

“Oscilirali smo dosta u prethodnim mečevima. Počeli smo loše protiv Australije, pa smo ih slomili u nastavku. Protiv Španije smo zaslužili bolji rezultat, a Hrvatska je dominirala. Moramo svi da damo mnogo više, da se potrošimo maksimalno, ne smijemo da se štedimo. U svakom slučaju, zavisimo od sebe i nadamo se četvrtfinalu”, rekao je Draško Brguljan.

Olimpijski turnir je u prva tri kola pokazao ono što je moglo da se nasluti – svi su na mnogo većem nivou, nego na ostalim takmičenjima, a Crna Gora je ljestvicu postavila visoko…

https://sportski.me/2021/07/30/ukropina-pred-kazahstan-mozemo-i-moramo-bolje/

“Vidi se to, vidi se po svim ekipama da su u top formi. Japanci muče svakoga u drugoj grupi, Amerikanci su imali penal za plus tri protiv Italije i šansu da riješe meč, na kraju su izgubili. Svi su maksimalno spremni, ali mi alibi nemamo – i mi smo došli potpuno spremni i to moramo da pokažemo na svakoj utakmici”, kaže Brguljan.

Kazahstan je, ipak, nivo ispod…

“Ne smijemo nikako da potcijenimo Kazahastan, koji je pružio neočekivano dobar otpor svima, iako je gubio ubjedljivo. Imaju dobrog centra, nekoliko spoljnjih igrača, dva momka iz Srbije koji odrađuju dobar posao, ali ovo jeste prilika da se vratimo u pobjednički put i tako dočekamo posljednji meč u grupi sa Srbijom”, zaključuje Brguljan.

Jauković: Znamo u kakvoj smo situaciji, ali sigurna sam da možemo da pobijedimo

Furtula: Bio sam motivisan, organizacija i logistika u mojim pripremama nije postojala