Anđela Antunović za Sportski.me: Bila mi je čast predstavljati Crnu Goru u Tokiju

Anđela Antunović je ispunila svoj san.

Novljanka je prvi put učestvovala na Olimpijskim igrama u Tokiju – prije sedam dana, stajala je rame uz rame sa najboljim plivačicama današnjice.

Anđela, plivačica Jadrana, pored velikog iskustva, je za jednu stotinku popravila lični rezultat.

Nastupila na 100 metara slobodno – trku isplivala za minut i jednu stotinku. Bila je druga u svojoj grupi, a 49. u generalnom poretku.

Nakon povratka u domovinu, utisci se polako sliježu…

Foto: Privatna arhiva

“Prve  Igre za mene predstavljaju veliki uspjeh i podsticaj za dalji rad. Ovo je jedno veliko iskustvo koje mi otvara vrata za dalje”, rekla je Antunović na početku razgovora za Sportski.me.

Kakva je bila atmosfera u Tokiju? S obzirom na pandemiju, mjere, prazne stadione, plivališta?

“I bez publike, osjećao se taj duh Igara. Naravno da bi bilo bolje sa navijačima, to bi svakako bio veći doživljaj, i samo otvaranje bilo bi glamurozno. I pored svega toga organizacija je bila odlična – sve je funkcionisalo na najbolji način”.

Foto: Privatna arhiva

“Ti i Boško Radulović ste dobili specijalne pozivnice FINA i predstavljali Crnu Goru u plivanju. Kolika je razlika između OI i ostalih takmičenja na kojima si nastupala?

“Razlika je ogromna, jer na olimpijadi se pokazuje sav dosadašnji rad i trud”. Velika odgovornost je predstavljati Crnu Goru na ovako velikom sportskom takmičenju. Bila mi je čast”.

Očekuješ li da se rukometašice ili vaterpolisti iz Tokija vrate sa medaljom ?

“Očekujem i vjerujem u njih. Najponosniji bi bili da obje ekipe uzmu po odličje i vjerujem da će nas obradovati”.

Foto: Privatna arhiva

Po tebi kakvo je stanje plivačkog sporta u Crnoj Gori? Prije par dana smo ostali i bez zatvorenog bazena u Igalu, jer je urušen krov?

“Plivanje u Crnoj Gori zaslužuje mnogo bolje uslove, nego što je to slučaj bio do sada. Nadam se da će se i to popraviti u narednom periodu”.

Foto: Privatna arhiva

Pored treninga, takmičenja na jesen slijede i akademske obaveze?

“Baš tako. Brzo će pripreme za nova takmičenja, koje ću obaviti na bazenu u Nikšiću. Upisala sam Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću – jer sebe u budućnosti vidim kao trenera mlađih kategorija”.

Sutjeska ubjedljiva protiv Zete

OI: Sjutra nastup rukometašica i vaterpolista