Boško Radović: Dvije odlične provjere u Skoplju

Foto: KSCG

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” overlay_strength=”0.3″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

Naši košarkaši odigrali su dva meča protiv Sjeverne Makedonije i provjerili u kakvoj se formi nalaze uoči starta prektvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Boška Radovića pobijedili su ubjedjivo prvi duel, dok su u drugom uprkos sjajnom startu izgubili.

“Odigrali smo dvije dijametralno različite utakmice. Prva utakmica je bila baš onakva kako smo željeli i sproveli smo sve ideje na kojima smo radili dvije sedmice na Zlatiboru. To je rezultiralo i ubjedljivom pobjedom”, kaže selektor na početku analize.

Problem u drugom meču napravio je loš šut za tri poena (samo četiri trojke) i veliki broj izgubljenih lopti čak 17.

Sve je to doprinijelo da domaćin napravi preokret.

“Drugu utakmicu smo otvorili odlično, brzo stekli prednost od 15 razlike i onda neshvatljivo ušli u nervozu zbog par neobičnih sudijskih odluka, što ni u kojem slučaju ne smije da nam se događa. Sami sebe smo uveli u negativan ritam, čak u posljednjoj četvrtini se vratili i poveli, ali smo bespotrebnom nervozom stvorili sebe probleme. Sve u svemu dvije odlične provjere pred ono najvažnije sto nas očekuje.”

Ono što je sjajna stvar za naše košarkaše je činjenica da ima prostora da se sve greške isprave.

Finiš priprema odradiće u Podgorici, a selektor se nada da će imati sve igrače na raspolaganju za “završne radove”.

“Napravićemo brzu analizu ove dvije utakmice i imamo još sedam dana da poradimo na greškama u igri i na psihološkom momentu, da nam se ne bi dešavale ovakve stvari u ovim najbitnijim utakmicama. Problem nam je svakako napravilo i to što nijesmo mogli da računamo na Nemanju Đurišića i Nikolu Ivanovića zbog zdravstvenih problema, a Zoran Nikolić je takođe imao slične tegobe, ali je odigrao neke minute”, zaključio je Radović.

Naša ekipa će od 12. do 18. avgusta odigrati četiri meča pretkvalifikacija, po dva protiv Islanda i Danske.

Dvije selekcije plasiraće se u kvalifikacije za Mundobasket.

Foto: KSCG

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Vladimir Mihailović u Mornaru

Džastin Edvards u Studentskom centru