Čestitke zvaničnika Mariji Vuković na uspjehu na Olimpijskim igrama

foto: Screenshot RTCG 1

Najbolja crnogorska atletičarka Marija Vuković završila je takmičenje u skoku uvis na Olimpijskim igrama na devetom mjestu, sa preskočenih 196 centimetara.

Premijer Zdravko Krivokapić uputio je Mariji Vuković čestitku na svemu prikazanom u finalu.

“Ostvarila si rezultat na koji svi možemo biti ponosni”, kazao je predsjednik Vlade.

“Uživali smo gledajući način na koji Marija Vuković brani boje naše zemlje. Svaka čast na ogromnom uspjehu za crnogorski sport i crnogorsku atletiku. Čestitke i svim drugim sportistima koji su dostojanstveno reprezentovali Crnu Goru na Olimpijskim igrama”, naveo je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da je poseban osjećaj ponosa bio gledati Vuković na Igrama u Tokiju.

“Ostvaren je najveći uspjeh u istoriji crnogorske atletike. Ovo je pravi primjer za mlade naraštaje i obaveza državi da mnogo više ulaže u kraljicu sportova”, kazao je on.

Direktor Uprave za sport i mlade Vasilije Lalošević kazao je da se radi o odličnom plasmanu.

“Marija, bravo! Ti si ponos Crne Gore i naše atletike koja je očigledno krenula uzlaznom putanjom. Borila si se odvažno, hrabro, srčano i pobrala simpatije svih nas u Crnoj Gori i šire. Biti dio Olimpijskih igara je već samo po sebi uspjeh, a osvojiti visoko 9. mjesto je zaista iznavredan podvig. Želimo ti mnogo sreće u daljoj karijeri, ubijeđeni da je ovo samo jedan sjajan početak za tebe”, saopštio je Lalošević, te dodao da njen uspjeh treba gledati kao dodatni podstrek za razvoj i propagiranje atletike.

foto: Screenshot RTCG 1

Marija Vuković stala na 198, 9. mjesto u Tokiju, veliki uspjeh za nju i Crnu Goru

Čarobna partija Petija Milsa, bronza ide u Australiju