Todorović: Uradićemo sve da u pretkvalifikacijama izgledamo kako se očekuje

Foto: KSCG

Crnogorski košarkaši uradiće sve kako bi na pravi način odigrali pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, obećao je Marko Todorović.

Podgoričanin je zadovoljan urađenim tokom prethodne tri sedmice. Treniralo se na Zlatiboru i u Podgorici, odigrana su dva prijateljska meča u Skoplju.

“Što se tiče priprema, zadovoljni smo urađenim. Za protivnike se spremamo, već smo ih upoznali i kroz utakmice ćemo vidjeti jesmo li pripremili sve kako treba”, kazao je Todorović.

Rivali će biti Danska i Island. U pitanju su selekcije koje igraju sličnim stilom – vrlo brzo rješavaju napade uz mnogo šuteva iz svih pozicija.

Na to naši žele da budu spremni, međutim vjeruju da ih mogu natjerati da igramo utakmice u ritmu koji odgovara Crnoj Gori.

“Moramo ih ozbiljno shvatiti, sve protivnike. Uradićemo što je do nas, odradili smo skauting. To su ekipe koje igraju sa mnogo posjeda, vrlo brzu košarku, ali mi ćemo pokušati da uspostavimo neki naš ritam utakmice koji nam više odgovara. Pokušaćemo da vidimo gdje je naša prednost, ako je to u reketu igraćemo preko centara. Danska ima izuzetno brze igrače, dok u Islandu ima jedan malo viši centar koji je sporiji. Ipak i oni igraju brzo sa dosta šuteva.”

Naš sastav će i u ovoj akciji biti u sastavu sa dosta novih igrača ili onih koji su povratnici u nacionalni tim.

“Nije jednostavno igrati uvijek sa različitih 12 igrača, ali svi imamo iste uslove, kako je nama, tako je i drugim reprezentacijama. Nećemo o tome da mislimo, već da gledamo kako što bolje da se spremimo i da to izgleda kao da smo cijelu godinu zajedno, iako znamo da to ne može biti tako, ali trudićemo se da to izgleda kako treba”.

Mečevi pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igraće se u Bemax areni.

Ekipe će biti smještene u hotelu Hilton.

Prvi duel igraju Crna Gora i Island 12. avgusta od 20 sati.

Foto: KSCG

Crnogorski karatisti na završnim pripremama za EP od 12. do 15. avgusta u Podgorici

Milić pokidao prednji ukršteni ligament desnog koljena