Cetinjanin Andrija Martinović na Evropskom prvenstvu u džudou za kadete

Foto: Privatna arhiva

Cetinjanin Andrija Martinović učestvovaće na Evropskom prvenstvu u džudou za kadete koje se od danas do četvrtka održava u Letoniji.

On je mjesto u crnogorskoj reprezentaciji izborio odličnim nastupima za Džudo klub “Crnogorac”, a u izjavi za Radio Cetinje kazao je kako od predstojećeg prvenstva očekuje dobar plasman ili medalju.

“Konkurencija je ove godine izuzetno jaka, tu su svi najbolji evropski džudisti. Kao i na svakom takmičenju, tako i na ovom očekujem dobar plasman ili medalju. Iza mene je naporan rad, i pripreme koje sam odradio u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori” kazao je Martinović.

On je naveo da im je u Rigi ograničeno kretanje zbog pandemije korona virusa, ali da to ne utiče na njegovu energiju i koncentraciju uoči početka borbi.

“Situacija sa virusom je poremetila dosta toga. Reprezentativcima i selektorima je zabranjen izlazak van hotela, osim za vrijeme treninga i na dan borbi. Mjere prevencije se strogo poštuju, ali sve to ne utiče na mene, jer se sam fokusiran i spreman za takmičenje”, kazao je Martinović.

Martinović će u Rigi nastupiti posljednjeg dana šampionata, u četvrtak 19.avgusta. U prvom kolu u kategoriji +90 kilograma rival će mu biti predstavnik Turske Ergin.

izvor: cetinjski list/RTV Cetinje

Anćeloti o Ronaldu: Ne treba nam…

Kadeti i omladinci Budućnosti startovali pobjedama FOTO