Odbojkaši poraženi od Slovačke VIDEO

Foto: odbojka.me

U drugom i ujedno posljednjem susretu koji je Crna Gora igrala na 45. Memorijalnom turniru “Branko Hadžiiljoski – Čajka” u Skoplju, naša selekcija izgubila je od Slovačke rezultatom 3:0.

U igri izabranika Veljka Bašića osjećalo se da je forma još daleko od one koja je potrebna za početak Evropskog prvenstva.

U odnosu na meč sa Sjevernom Makedonijom, u startnoj postavi naše reprezentacije Marko Bojić je zamijenio Ivana Zvicera, a utakmicu sa Slovačkom  su počeli Rajko StrugarMiloš ĆulafićVojin ĆaćićIvan JečmenicaBlažo Milić i libero Nikola Lakčević.

Slovačka je bolje počela utakmicu, povela je sa 5:1, naš tim uspio da izjednači na 7:7, ali su se Slovaci ponovo odlijepili na 12:9, kada je Veljko Bašić zatražio tajm-aut. Do drugog, Slovačka je udvostručila prednost na 16:10, pa je set već tada prelomljen.

U drugom setu Crna Gora je povela 3:2, ali sve ostalo bilo je u znaku Slovaka. Pred kraj tog dijela igre, pri rezultatu 21:12 za protivnika, Marko Vukašinović je zamijenio imenjaka Bojića.

Ivan Zvicer je zamijenio kapitena Vojina Ćaćića na prijemu u trećem setu, ali dešavanja na terenu ostala su ista, pa je Slovačka trijumfovala maksimalnim rezultatom.

Foto: odbojka.me

Našim reprezentativcima poslije meča uručene su bronzane medalje.

Crna Gora – Slovačka 0:3 (18:25, 17:25, 15:25)

Skoplje – Dvorana “Boris Trajkovski”. Sudije: Ivan Trajkov, Josip Hristov.

Crna Gora: Minić, Kosović (libero), Babić, Zvicer 1, Strugar, Ćaćić 4, Lakčević (libero), Bojić 9, Ćunćur, Milić 2, Vukašinović 3, Ječmenica 4, Ćulafić 9, Peruničić, Pavićević, Dubak.

Slovačka: Mihalovič 14, Kriško 11, Nemec (libero), Palgut, Zeman, Pokopec, Mačuha 9, Turis (libero), Patak 9, Ihnat, Krajčovič 9, Gavenda, Firkal, Goč 4.

Savović: U svaki meč ulazimo sa željom da pobijedimo

Filip Radović želi visok plasman i borbu za medalje