Radović i Bakić saznali rivale na Igrama u Tokiju

Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore

Crnogorski paraolimpijac, Filip Radović na stonoteniskom turniru na Paraolimpijskim igrama u Tokiju igraće u C grupi, u kojoj su još Kinez Lian Hao, Nigerijac Alabi Olabiji Olufemi i Džoel Koglan iz Australije, odlučeno je danas žrijebom, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

Rivali Luke Bakića u B grupi biće drugi stonoteniser svijeta u klasi S 10, Indonežanin Danijel Džejkobs i Španac Hoze Manuel Rejes Ruiz.

Po dvojica najboljih iz sve četiri grupe izboriće plasman u četvrtfinale.

Trener reprezentacije Nikolae Lupulesku smatra da su crnogorski stonoteniseri imali dobar žrijeb, da su dobili kvalitetne rivale sa kojima mogu da igraju i nadaju se plasmanu među osam najboljih.

“Bakić ima malo težu grupu, ali po mom mišljenju obojica imaju realne šanse za plasman među osam najboljih”, rekao je Lupulesku.

Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore

On je istakao da će Bakiću odlučujući meč za plasman u četvrtfinale biti protiv Španca Ruiza.

“Bakić je posljednji međusobni duel u Španiji dobio, a bio je uspješniji i na Evropskom prvenstvu u Helsingborgu. Radović ima dva manje poznata, ali kvalitetna rivala. Ne bi trebao da ima problema sa njima, a protiv Kineza boriće se za prvo mjesto u grupi”, kazao je Lupulesku.

On je dodao da će žrijeb za ekipni dio biti određen naknadno, odnosno poslije pojedinačnog dijela turnira.

Stonoteniski turnir na Paraolimpijskim igrama startuje u srijedu.

“Studenti” nastavljaju pripreme na Zlatiboru, Žakelj: Bićemo neugodan rival

Poraz rukometašica Budućnosti od Krima u kontrolnom meču