Popović: Pripreme teku po planu, ima prostora za napredak

foto: žrk budućnost/dejan starčević

Nakon boravka u Ljubljani gdje su odradile zajedničke treninge i odigrale kontrolnu utakmicu protiv Krima, rukometašice Budućnost Bemaxa u Podgorici su nastavile pripreme za novu sezonu DELO EHF Lige šampiona, koju otvaraju 11. septembra, kada gostuju ekipi Podravke u Koprivnici. Trener Bojana Popović zadovoljna je dosadašnjim tokom priprema i načinom na koji su se nove igračice uklopile u sistem rada dvostrukog šampiona Evrope, ali ističe da ima prostora za napredak.

– Znali smo da će nam mnogo značiti zajednički treninzi i kontrolna utakmica protiv Krima. Tokom boravka u Ljubljani bilo je prilike da probamo mnoge zamisli, da ponovimo ono što će nam koristiti u sezoni koja je pred nama, tako da je bilo veoma korisno. Bilo bi još bolje da su sve djevojke bile zdrave, ali su Valerija Maslova i još neke igračice imale manjih problema zbog virusa. Ipak, izvukli smo maksimum, jer nakon utakmice imamo realniju sliku gdje smo u ovom trenutku po pitanju forme i što moramo da mijenjamo do 11. septembra i prvog meča u novoj sezoni. Odigrali smo dobar meč protiv sjajnog tima kao što je Krim, vjerovatno bi naše izdanje bilo i bolje da su sve djevojke bile potpuno zdrave, ali je utisak veoma povoljan i okrećemo se nastavku priprema – kaže Popović.

Foto: ŽRK Budućnost/Dejan Starčević

Uoči puta u Ljubljanu došlo je do promjene na poziciji srednjeg beka, pa se tako crnogorska reprezentativka Matea Pletikosić vratila u redove našeg kluba. U narednom periodu akcenat će biti na tome da se što bolje uklopi sa preostalim bekovima, prije svih sa Ildom Kepić i Ivanom Mitrović, koje su ovog ljeta stigle u naš klub.

Samo dva dana imale su djevojke da rade zajedno sa Mateom, toliko je bilo vremena da se bekovi upoznaju sa njenim stilom igre. To je kratko vrijeme da bi postigli ono što želimo, ali svakako da će u narednom periodu sve mnogo lakše da funkcioniše. I pored kratkog vremena zajedničkog rada, ekipa se dobro snašla u fazi napada, nije bilo iznuđenih grešaka, niti je to nepoznavanje stila igre ostavilo traga. Potrebno je ipak, da u narednom periodu radimo na tome da osjećaj svih djevojaka u napadu bude još bolji, dok će biti potrebno dodatno vrijeme da se nove igračice uklope u stil igre koji forsiramo u odbrani. Za sada sve ide onako kako smo očekivali, ali jasno je da ima prostora za napredak.

Foto: ŽRK Budućnost/Dejan Starčević

Do početka nove sezone, Tatjana Brnović i saigračice će trenirati u Podgorici.

Bilo je poziva da učestvujemo na turnirima ili odigramo neke kontrolne utakmice u inostranstvu, ali je to rizično u ovom trenutku zbog situacije sa korona virusom. Probaćemo da odigramo još nekoliko trening utakmica do početka Lige šampiona, pa ćemo tako u petak odmjeriti snage protiv Željazničara iz Inđije, ekipe koja je na pripremama u Budvi i koja je izrazila želju da se sastanemo. Naredne sedmice bi trebalo da odigramo i kontrolnu utakmicu protiv muškog tima Budućnosti, tako da je svaka provjera značajna za nas, imajući u vidu to da nije lako pronaći sparing partnera. Potom ulazimo u završnu fazu priprema za gostovanje u Koprivnici – zaključila je Popović.

Glamurozna scena spremna za crnogorskog boksera: Prašović, pa Džošua – Usik

Bamba stiže kod Jovetića