Dragan Gačević: Mornar djeluje brže i sa mnogo većom energijom

Foto: KK Mornar

Porukom “niko neće voljeti da igra protiv nas” šef stručnog štaba Mornara Mihailo Pavićević metaforički je otkrio sa kakvom borbenom strategijom “Ponos Bara” ulazi u novu sezonu.

Nakon ekipe koju je odlikovala visoka klasa u napadu, čelnici Mornara odlučili su se za podmlađivanje tima i rekonstrukciju koja će donijeti radikalan boljitak na planu borbenosti i igre u odbrani. 

Za uspješnu realizaciju ovakvog plana jednu od ključnih uloga imaće kondicioni trener Mornara Dragan Gačević koji je u Crvenoj zvezdi i Bajernu imao sjajne rezultate upravo u pripremama za igru koja počiva na maksimalnoj kondicionoj spremi. Prva pripremna utakmica našeg tima, protiv Podgorice (85:76), nagovijestila je da je na planu selekcije ekipe ljetos urađen dobar posao – Mornar je prikazao energiju, brobenost i brzinu koja obećava uspješnu sezonu.

Foto: KK Mornar

Na pitanje da uporedi prošlogodišnji u odnosu na ovaj sastav Gačević je za klupski sajt rekao da su igrači u sezoni iza nas radili dobro i trudili se da daju maksimu, ali da misli da je fizički kapacitet sadašnjeg tima na višem nivou.

Utisci nakon dosadašnjeg dijela priprema su da imamo dosta brzu i agilnu bekovsku liniju, bez izuzetka. Centarska linija je osvježena i mislim da ćemo igrati brže na svim pozicijama, biti dobri u oba pravca, i napadu i odbrani a sa mog aspekta je jako bitno da igrači budu u fizičkoj mogućnost da odgovore takvom zahtjevu“, kazao je Gačević uz opasku da se nada da će povrede zaobići ekipu ove sezone. 

Kondicioni trener Mornara ne skriva da je zadovoljan u kakvoj formi su igrači počeli s radom.

“Počeli smo s timskim treninzima 9. avgusta a igrači su prije toga obavili ljekaske preglede i testiranja. Prije nego su stigli, bio sam sa svima u kontaktu i dao im preporuke za rad u periodu od 4-5 nedjelja pred početka priprema. Naravno onima sa kojima je bila dogovoren nastavak saradnje a nakon toga kako smo se pojačavali stupao sam u kontakt s novim da bih došao do što boljih informacija o njihovoj formi i uslovima za rad kako bih im predočio način kako ćemo trenirati kad se priključe. U skladu s tim, svima je predočeno da ćemo krenuti malo jače s treninzima nego što se to radi uobičajeno. To je bio svojevrsni test da li su ispoštovali preporuke. Tako smo od prvog dana krenuli prilično jako i moram reći da su igrači dobro podnijeli sve što znači da su i trenirali u skladu sa preporukama“, rekao je Gačević. 

Foto: KK Mornar

Obećavajući su bili i rezultati testova funkcionalnih sposobnosti koje je Gačević uradio sa igračima na startu priprema. 

Prvog dana smo obavili testiranja procjenu funkcionalnih sposobnosti. Na osnovu toga nastavili trenažni period koji će biti individualiziran na osnovu tih podataka koje smo dobili iz testiranja, prilagođeni njihovim potrebama. Dosta smo jako radili u Baru i sada slijede provjere u pripremnim utakmicama“, rekao je Gačević. 

POLETI NA KRILIMA CRVENOG BARONA DO NAJJAČIH DOBITAKA!

Zamjena za Ronalda stiže iz Evertona