Miodrag Radulović: Poremećeni su nam planovi, ali ne i ciljevi

Foto: FSCG

Fudbalska reprezentacija Crne Gore počela je danas pripreme za septembarske mečeve u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ako se početkom može nazvati trening sa šestoricom igrača.

Toliko ih je stiglo prvog dana okupljanja.

Tim će se kompletirati, ali u njemu neće biti kapitena – Stevana Jovetića, koji će propustiti mečeve sa Turskom, Holandijom i Letonijom, zbog povrede koju je zaradio juče u dresu Herte, protiv Bajerna.

“Ostali smo bez lidera”, kazao je selektor Miodrag Radulović.

Najboljeg nema, ali nema ni Boljevića, Islamovića, Bakića, Jovovića i Savićevića. Zbog komplikovanog kovid-režima, u Turskoj sigurno neće biti ni Mugoše, neizvjestan je nastup Nikole Vukčevića i Jankovića, kao i da li golman Šarkić, koji nastupa u Čempionšipu, može da se stavi na raspolaganje zbog striktnih kovid protokola u Engleskoj.

Crnogorski tim biće kompletan tek u Istanbulu, dan uoči meča, jasno je iz svega kakve su pripreme za važnu utakmicu, četvrtu u grupi G.

“Sve ovo može da nam remeti planove, ali ne i ciljeve”, naglasio je selektor.

Sportski je imati ambicije i protiv Turske i Holandije u gostima, ali jasno je da Crna Gora nije u poziciji da ima rezultatske imperative, pa i da je situacija idealna.

“Da se suprotstavimo dobro Turskoj i Holandiji, da se nadigravamo, da pokažemo kvalitet. Vjerujem da možemo da im odgovorimo maksimalno požrtvovanom igrom i taktičkom disciplinom, a u trećem meču sa Letonijom, ko god da igra, cilj je pobjeda”.

Prvi meč je u fokusu, a Turska je nakon silovitog starta i pobjeda nad Holandijom 4:2 i Norveškom 3:0, neočekivano igrala 3:3 sa Letonijom.

Crna Gora je u prva dva kola pobijedila Letoniju 2:1 i Gibraltar 4:1, pa izgubila od Norveške 1:0, a ti mečevi daju nadu Raduloviću pred još teže utakmice.

“Protiv Norveške, iako smo izgubili, nismo se ‘raspali’ nakon primljenog gola, ostali smo u sistemu, poštovali dogovore. Ako budemo igrali tako, možemo da se nadamo lijepim stvarima u Turskoj i Holandiji, da im se dostojno susprotstavimo, a da onda sve damo da pobijedimo Letoniju”.

Crna Gora gostuje Turskoj 1. septembra, tri dana kasnije Holandiji u Ajndhovenu, a 7. septembra dočekuje Letoniju.

Foto: FSCG

Esteban Saveljić odbio poziv da igra za Crnu Goru

Obavljeno žrijebanje takmičarskih brojeva za novu sezonu