Spaić sjutra baca kuglu u Tokiju

Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore

Crnogorski atletičar Miloš Spaić nastupiće sjutra u bacanju kugle na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Spaić će se takmičiti u kategoriji F 11 (osobe bez vida), u kojoj je prijavljeno 11 atletičara. Spaić ima deseti rezultat od prijavljenih takmičara. On je kazao da je ovo za njega istorijska godina, podsjećajući da je u 2021. dobio priliku da debituje na šampionatu Evrope u Bidgošću i Paraolimpijskim igrama. Govoreći o predstojećem nastupu on je istakao da ima tremu, ali da je to već jednom prošao pred veliko takmičenje i da vjeruje da će sada sigurno biti manja.

“Činjenica da ću nastupiti sa najboljim bacačima svijeta, sa ljudima koji su mnogo duže u sportu i mnogo iskusniji, za mene je velika čast. Još veća mi je čast što ću dres i grb Crne Gore predstavljati na Paraolimpijskim igrama”, rekao je Spaić.

On je naglasio da je kao dijete sanjao da se bavi profesionalnim sportom, da nosi dres Crne Gore i predstavlja je na nekom velikom takmičenju.

“Ostala je je još jedna stepenica, možda ona najteža, da osvojim medalju na velikom takmičenju. Sjutra realno teško da imam šansu za to, jer će mi rivali biti najbolji svjetski bacači. Daću svoj maksimum da pobijedim, prije svega, sebe i postignem što bolji rezultat. Nadam se da moj nastup u Tokiju neće nikoga razočarati”, rekao je Spaić.

On će na bacalište u 19 sati i 46 minuta po japanskom, odnosno sedam sati ranije po crnogorskom vremenu. Spaić je nastup na šampionatu Evrope u Bidgošću završio kao sedmoplasirani sa hicem od deset metara i 53 centimetra. Krajem marta u Puli kuglu je bacio 10,63, a sredinom maja u Kruševcu, na međunarodnom mitingu, ostvario je rezultat 10,92 metra.

Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore

Vukčević neizvjestan za duele sa Turskom i Holandijom?

Radović: Ispunio san, ostvario ono zašta je ternirao