Vuković:” Cilj imam samo jedan, rušiti sve pred sobom”

MMA je sport u kojem se uči kroz cijelu karijeru, najbitnije je spustiti ego i slušati svoj tim. Imali smo priliku da razgovaramo sa Rašom Vukovićem, koji je za Meridin Sport portal otkrio koliko je napredovao u odnosu na prvi ulazak u oktagon i kakvi su mu ciljevi u MMA sportu?

  • Dobar početak Armagedon turnira za tebe. Prošao si dalje lakom pobjedom nad Mislavom Stanićem. Kakve su ti ambicije na turniru, s obzirom da su na okupu najperspektivniji regionalni borci?

Ambicije su mi prije svega nastaviti slaviti pobjede, prikazati sebe kao opasnog i korisnog borca i naravno osvojiti Armagedon ligu. Upao sam na turnir pored još 26, 27 prijavljenih boraca u kategoriji, tako da mi je sam taj podatak dao još veću motivaciju i želju da sto spremniji uđem u oktagon i opravdam očekivanja Dražena Forgaca kao i same organizacije.

  • Prekinuo si niz od dva poraza, jel bilo pritiska pred borbu sa Stanićem, da se meč jednostavno mora dobiti po svaku cijenu.

Pritiska nikada nema, poraz mi ne nanosi mentalnu štetu, samo me vraće u oktagon. Volim da kažem da na porazu se nikada ne bih zaustavio. A i ta dva vezana poraza su bila zaslugom moje ludosti, u jednom sam izašao slomljene šake i to protiv dagestanca, a u drugom sa ozbiljnom povredom noge protiv odličnog rvača koji je u meču bio 6kg teži.

  • Debitovao si prije osam godina, ali si baš aktivan u posljednje četiri. Koliko si napredovao u odnosu na prvi ulazak u oktagon i kakvi su ti ciljevi u MMA sportu?

Napredovao sam dosta, iz meča u meč izgledam sve bolje i bolje. MMA je sport  u kojem se uči kroz cijelu karijeru, najbitnije je spustiti ego i slušati svoj tim. Cilj imam samo jedan, rušiti sve pred sobom.

  • Koje je tvoje glavno oružje u oktagonu i koliko je važno da borac bude obučen na svim poljima (boks, rvanje, dziu dzicu…).

Važim za stand up borca, ali svakodnevno usavršavam i ostala borilačka polja, trudim se, dajem maksimum od sebe, sad nema nazad. MMA je sport koji zahtijeva sve borilačke sportove tako da je sve podjednako važno.

  • MMA scena u Crnoj Gori i gdje smo u odnosu na region?

Što se tiče MMA scene u Crnoj Gori mogu reći da se tek sad, posle nekih desetak godina preživljavanja, počelo nešto dešavati. Formiraju se novi  klubovi, pojavljuju novi borci, organizuju se amaterska takmičenja što je temelj u svakom sportu. Nedostaje nam još taj savez, da bi se sve to kompletiralo i dobilo na značaju u našoj državi. Samim tim bi i mogli pričati o poredjenju sa regionom.

Real šalje posljednju ponudu za Mbapea: 200 miliona za Francuza

Obrt: Real odustaje od Mbapea