Bivši mladi reprezentativac Crne Gore pojačao Speciju

Foto: Privatna arhiva

Nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore Ognjen Stijepović, koji će uskoro napuniti 22 godine, nastavlja odiseju na Apeninskom poluostrvu.

Mladi ofanzivac, koji je bio član Sampdorije od januara 2018. godine, prešao je kao slobodan igrač u Speciju.

Klub iz Ligurije je već drugu sezonu član Serije A – prošle je napravio veliki uspjeh plasmanom na 15. poziciju i izborenim opstankom, a nešto slično izabranici Tijaga Mote pokušaće da urade i ove sezone.

Za to (za sada) neće imati direktnu pomoć Stijepovića, nekadašnjeg velikog talenta OFK Titograda, koji je pozajmljen članu članu Serije C, Pistojezeu.

“Mnogo sam srećan, jer sam potpisao ugovor sa klubom iz Serije A. Želim da se zahvalim svom menadžeru i upravi kluba koji su mi obezbijedili prelezak u Speciju. Na meni je da se razvijam i treniram još bolje u narednom periodu”, kazao je Stijepović prilikom potpisivanja ugovora.

Imaće sve uslove da se razvija na pravi način, jer ga za Pistojeze vežu lijepe uspomene – za tak klub je već igrao u sezoni 2019/2020, tada kao pozajmljen igrač Sampdorije, i postigao je pet golova.

Upravo tada – u januaru 2020, italijanski mediji su pisali da je Sampdorija odbila ponudu Juventusa za Stijepovića od 2,5 miliona eura: dva mjeseca kasnije nastupi je covid-19, prekinuta su fudbalska takmičenja i sve se promijenilo…

Stijepović je, međutim, godinu i po kasnije ipak potpisao za člana Serije A i ponovo će tražiti svoj put do visina.

Njegov transfer u Sampdoriju, pravo iz OFK Titograda januara 2018. je odjeknuo.

Stijepović je čak i debitovao u Seriji A, sa samo 19 godina, a na pozajmici je, osim u Pistojezeu igrao za Alesandriju i Groseto.

U trećeligaškom italijanskom rangu za dvije sezone je odigrao 36 utakmica i dao pet golova.

Foto: Privatna arhiva

Odbojkaši putuju na EURO, Marko Bojić propušta šampionat

Radulović: Došli smo po dobar rezultat