Crnogorski odbojkaši u petak počinju nastup na Evropskom prvenstvu u Češkoj VIDEO

Foto: odbojka.me

Dan uoči prvog nastupa na drugom Evropskom prvenstvu, protekao je upravo onako kako su zamislili stručni štab i igrači crnogorske odbojkaške reprezentacije – izabranici našeg selektora Veljka Bašića odradili su prvo trening u teretani, a potom i u velelepnoj “Ostravar areni”, u kojoj će igrati B grupa Evropskog prvenstva. U popodnevnim satima igrači su odgledali snimke sa igrama Bugarske, našeg rivala u prvom susretu, koji je na programu u petak od 17.15 časova.

Evo šta o nastupu na Evropskom prvenstvu i meču sa Bugarima misli naš libero Nikola Lakčević:

Što bi selektor Bašić rekao, sada se broji samo ono što se prikaže na terenu. Bugarska je veliki favorit, ali naša selekcija je i prije dvije godine u Holandiji pokazala da zna da se isprsi protiv selekcija koje su na papiru jače od naše. Našem selektoru, uostalom, cilj je da njegovi igrači pruže maksimum i da iskoriste svaku priliku koja im se ukaže. Ako je neko bolji, moraće to i da dokaže, jer teren je jedino mjerilo…

Jedan od igrača koji je nastupio i na prošlom Evropskom prvenstvu bio je naš primač servisa Marko Vukašinović. O novom EuroVolley-u i prvom susretu sa Bugarskom, Vukašinović kaže:

Spektakularna “Ostravar arena” izgleda impozantno i spolja, a pogotovo iznutra, u pitanju je dvorana koja ima 9.850 mjesta i koja je 2004. godine, kada je renovirana, važila za najmoderniju u Evropi. Nalazi se u sjajnom sportskom kompleksu u kojem je i stadion na kojem igra Fudbalski klub Banjik, a od nje do hotela je svega pet minuta pješice, tako da je igračima bar s te strane olakšan posao.

Nepoznanica je jedino koliko će biti gledalaca, pogotovo na utakmici naše reprezentacije i Bugarske. P

rije našeg meča igraće Italija i Bjelorusija (14.15), a poslije nas Slovenija i domaćin Češka (20.15). Ako ni zbog čega drugog, Česi bi mogli da napune dvoranu, jer su im ulaznice neuporedivo jeftinije nego u ostalim gradovima u kojima se igra takmičenje po grupama na Evropskom prvenstvu (Krakov, Tampere, Talin) i koštaju 10 i 12 eura.

Foto: odbojka.me

Kosović: Holanđani su ozbiljna ekipa, moramo od starta da pokažemo karakter

SC Derby bolji od Splita