Djevojčice oduševljene Košarkaškom čarolijom u Podgorici

Foto: KSCG

Djevojčice su sa oduševljenjem se odazvale pozivu Ženskog košarkaškog kluba Budućnost Bemax i u velikom broju po prvi put se susrele sa čarima sporta pod obručima. Za pojedine i prvi školski dan bio je i prvi košarkaški dan.

“Obzirom da je u protekloj godini fizička aktivnost djece bila na slabijem nivou došli smo na ideju da početkom septembra, početkom školske godine organizujemo nešto za najmlađe i tako se desi košarkaška čarolija. Cilj je da povećamo masovnost, a nadamo se da će iz toga biti pronađen i talenat”, kaže kordinatorka projekta Dubravka Nina Kovačević.

Foto: KSCG

Košarkaška čarolija usmjerena je na djevojčice rođene 2009. godine i mlađe. Cilj je da kroz deset dana treninga na otvorenim terenima u Tološkoj šumi zavole košarku. Na taj način se želi stići do masovnosti u sportu u kom i klupski i reprezentativno imamo puno uspjeha. Pored Dubravke Kovačević sa djecom još rade Milica Janković, Vesni Vujadinović, Milena Đaletić, a tu su kao pomoć i podrška i prvotimke Budućnosti.

“Čarolija će trajati do desetog septembra i veliki broj djevojčica je došao i doći će i nama je stvarno ovo jedan izazov, jer u suštini ta njihova energija i nas pokreće da radimo i bolje i više”, ističe Kovačević.

Košarkaški savez Crne Gore podržao je sjajnu akciju podgoričkog kluba. Želja je da Podgorica bude samo početna stanica, da se košarkaška čarolija širi po čitavoj zemlji i to i među djevojčicama, ali i dječacima.

Foto: KSCG

“Mi u narednom periodu imamo obaveze u organizaciji Liga mladih i prezentacija ovog projekta će biti u subotu na direktorijumu i biće omogućeno svim klubovima da oni u svojim gradovima urade isto ovo ili slično ovome”, poručuje Mirjana Sekulić koja je komesar Liga mladih.

Za dobar dio djevojčica košarkaška čarolija predstavlja prvi susret sa košarkom. Najveći uspjeh akcije je bez sumnje to što su nakon treninga srećne i nasmijane i spremne da se sjutra vrate na teren.

Budućnost Bemax i Košarkaški savez su djevojčicama pripremili brojne poklone u vidu dresova, majici, lopti, a tu su i nagrade od sponzora projekta.

Vukotić: Biće teško, ali nema predaje

ŽRK Budućnost dobila generalnog sponzora – kompanija Bemax uz “plave”