Matija Drobnjak zlatni u Skoplju

Kik boks reprezentacija Crne Gore ostvarila je odličan rezultat prvog takmičarskog dana Balkanskog prvenstva u Skoplju.

Zlatnu medalju osvojio je junior Matija Drobnjak u disciplini kik lajt (89kg). Drobnjak je u polufinalu savladao Petra Velskovskog iz Sjeverne Makedonije, dok je u finalu pobijedio Makedonca Aleksandra Stoilkovikja.

Bronzano odličje u disciplini na tatamiju osvojio je junior Uroš Vučinić (-69kg). Vučinić je u četvrtfinalu savladao Bogdana Dvizaca iz Srbije. U polufinalu nije nastupio zbog povrede.

Dobar nastup reprezentativci Crne Gore prikazali su i u ringu. Šest takmičara izborilo je finale. Junior Miloša Mugoša je u polufinalu discipline K1 (+91kg) predajom nakon prve runde savladao Haruna Sinanovića iz Bosne i Hercegovine.

Foto: KBSCG

Za titulu boriće protiv Aleksandra Dondura iz Srbije. U polufinalu uspješan je bio i junior Danilo Bećirović (lou kik -81 kg) koji je tehničkim nokautom u drugoj rundi savladao Milana Mikića iz Srbije.

Za zlato radiće sa Slavom Deliovskim iz Sjeverne Makedonije. Plasman u finale izborio je i junior Nikola Jovetić (lou kik -63,5kg) savladavši Damjana Stojčevskog iz Sjeverne Makedonije sa 3:0. U finalu sastaće se sa Imranom Zaimanovićem iz Bosne i Hercegovine.

U finale prošao je i senior Lazar Klikovac (K1 -81kg) kome je meč predao Sivil Rustem iz Sjeverne Makedonije. U meču za zlato boriće se sa Žigom Pečnikom iz Slovenije.

Voljom žrijeba, direktno u finale plasirali su se junior Ilija Perović (lou kik – 57kg) i senior Filip Sekulović (lou kik -86kg). Peroviću će protivnik biti Rijad Kasapović iz Bosne i Hercegovine, dok je rival Sekuloviću Mitko Ašilov iz Sjeverne Makedonije.

U polufinalu nastup su okončali junior Hazret Imeri (lou kik -51kg) i senior Nikola Prlja (lou kik -63,5kg). Imeri je prekidom u drugoj rundi izgubio od Aleksandra Gala iz Srbije, dok je Prlja, takođe prekidom poražen od Slovenca Tilena Džafića.

Selektor Goran Radonjić zadovoljan je nastup svojih izabranika.

“Posebno su se istakli Miloš Mugoša, Nikola Jovetić i Danilo Bećirović. Lako su savladali protivnike i nadam se da će sjutra ponovo biti na željenom nivou. Pohvalio bih i nastup naših reprezentativaca na tatamiju. Matija Drobnjak je ubjedljivo stigao do zlata. Ostaje žal što Uroš Vučinić, nakon pobjede u četvrtfinalu, nije mogao nastaviti takmičenje. Vjerujem da će nas borci obradovati sjutra i prikazati sav kvalitet koji imaju”, zaključio je Radonjić.

Finalni mečevi u SC Boris Trajkovski počeće u 10 sati.

Foto: KBSCG

Odbojkaši upisali i drugi poraz: Slovenija maksimalna protiv “crvenih”

Primorje predstavilo Nešića