Marić saopštio spisak za mečeve sa BiH i Rusijom

Selektor ženske seniorske fudbalske reprezentacije Crne Gore Mirko Marić objavio je danas spisak fudbalerki za duele sa Bosnom i Hercegovinom i Rusijom, na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Šampionat će 2023. godine biti odigran u Australiji i Novom Zelendu. Marić je pozvao 20 igračica. Na spisku su: – golmani: Anastasija Krstović (Danilovgrad) i Svetlana Miličić (Breznica).

Odbrana: Milica Radunović (Mladost), Aleksandra Popović, Maja Šaranović, Marija Maraš (Breznica), Anastasija Bulić (bez kluba), Helena Božić (Pomurje, Slovenija) i Andrea Janjušević (Ekonomist).

Vezni red: Slađana Bulatović (Rajo Valjekano, Španija), Anđela Tošković, Radosava Kočanović (Breznica), Nađa Stanović (Čarni Sosnovjec, Poljska), Jelena Karličić (Damer, Norveška) i Darija Đukić (Minsk, Bjelorusija).

Napad: Armisa Kuč (Minsk, Bjelorusija), Tanja Malesija (Danilovgrad), Nađa Đurđevac (Breznica), Svetlana Bečić (Danilovgrad) i Medina Dešić (RB Lapjcig, Njemačka). Duel prvog kola grupe E, između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, biće odigran 17. septembra u Zenici. Meč sa Rusijom na programu je četiri dana kasnije u Moskvi. Selektor Marić kazao je da je crnogorska reprezentacija, imajući u vidu da je žrijebana iz posljednjeg šešira, autsajder u svim utakmicama.

“Međutim, mislim da smo posljednjih par godina, kroz mnoge utakmice, pokazali da napredujemo. To nam daje za pravo da možemo da se nadamo nekom bodu u kvalifkacijama. Odlično poznajemo reprezentaciju Bosne i Hercegovine, odigrali smo u posljednjih par godina četiri utakmice sa njima. Poznajemo mi njih, poznaju i oni nas, tako da tu neće biti nekih iznenađenja”, rekao je Marić. On je istakao da Bosna i Hercegovina ima kvalitetan tim, navodeći da je u prethodnim kvalifkacijama osvojila 18 bodova. “To dosta toga govori. Favoriti su protiv nas, ali nećemo otići tamo da se predamo, već da probamo da napravimo iznenađenje”, kazao je Marić.

U E grupi, osim Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Rusije, su još selekcije Danske, Malte i Azerbejdžana. Crnogorska selekcija pripreme za start kvalifikacija počeće u ponedjeljak.

Miloš Popović ide u Ukrajinu, igraće za Krivbas

Karate Kup šampiona sjutra u Morači