Nedović: Najveći derbi koji se igra kod nas

Foto: FK Budućnost

Kraj Bistrice u subotu od 18 sati igra se najveći meč crnogorskog klupskog fudbala, u koji domaćin Sutjeska ulazi sa sedam bodova prednosti, u odnosu na Budućnost, nakon samo šest kola.

„Sigurno najveći derbi koji se igra kod nas“, kaže trener Budućnosti Aleksandar Nedović.

„Sutjeska je izvanredno startovala, bez poraza, ima opipljiviju prednost u odnosu na nas, ali naša očekivanja su velika. Idemo u Nikšić bez kalkulacija i pokušaćemo da zabilježimo pozitivan rezultat“.

Nedović je kao trener Sutjeske u sezoni 2015/16. osjetio derbi sa klupe.

„Bio sam tamo godinu, mogu da kažem sve najbolje o klubu, jer sam bio izvanredno primljen, nisam imao nijednu neprijatnost iako su svi znali da sam iz Podgorice i navijač Budućnosti. Stvarno imam pozitivno mišljenje o klubu i gradu, ali sada sam sa druge strane, u svom klubu i želim da zabilježim pobjedu“.

Sutjeska je skor od pet pobjeda i remija ostvarila uz samo dva primljena gola.

„Sutjeska igra na domaćem terenu i nije u situaciji u kojoj smo mi, nisu u nekom moranju. Protivnik ima dva rezultata koji ih zadovoljava, dok smo mi u situaciji da nas samo jedan rezultat može zadovoljiti. Vjerujem da ćemo da damo sve za pobjedu“, poručio je 43-godišnji Nedović, najavivši ofanzivan fudbal u derbiju.

„Napadačka igra, kao što smo krenuli od prvog dana da igramo od kada sam tu. Od toga nećemo da odustanemo ni na jednom terenu u Crnoj Gori. Igraćemo napadački, a mislim da će napadački fudbal u kontinuitetu donijeti dobar rezultat“.

U Nikšiću neće moći da računa na povrijeđene Damjana Dakića i Šaletu Kordića.

„To je sastavni dio, ali nevjerovatno da nijendu utakmicu – od kada sam tu – nismo mogli da sastavimo kompletan tim. Nećemo biti kompletni, ali mi smo Budućnost i ne možemo da pričamo o tim stvarima. Sigurno će nam nedostajati ti igrači, ali momci koji istrče sigurno će dati sve od sebe da zabilježimo povoljan rezultat“, podvukao je Nedović.

Budućnost je u međusobnim duelima sa Sutjeskom upisala 26 pobjeda, 17 remija i 11 poraza, dok su kraj Bistrice ostvarila 11 trijumfa, devet remija i sedam poraza.

Nije poražena na šest uzastopnih utakmica od Sutjeske (pet trijumfa, jedan remi), a pet vezanih mečeva u prvenstvu i Kupu nije izgubila kraj Bistrice – tri pobjede, dva remija.

Foto: FK Budućnost

Bojana Popović pre meč u Koprivnici: Pružiti maksimum protiv Podravke

Kadeti putuju na Evropsko prvenstvo, Ćirović: Glavni cilj je plasman u četvrtfinale