Savović: Moramo da vjerujemo sudiji; Nedović: Penal? Neću da komentarišem ono što nije moj posao

FOTO: FK SUTJESKA

Sutjeska je u derbiju 7. kola fudbalskog šampionata savladala Budućnost 1:0.

Treneri Milija Savović i Aleksandar Nedović nisu željeli mnogo da pričaju o (ne)spornoj situaciju početkom drugog poluvremena, kada je Bubanja faulirao Ivanovića u svom šesnaestercu, kod rezultata 0:0.

Na drugoj strani, u 77. minutu penal je dosuđen za Sutjesku, nakon što je Vlahović sa leđa oborio Nikača, a Marko Vučić odlučio derbi.

Detalj koji bi derbi možda odveo u drugom smjeru nije komentarisao ni Milija Savovića.

“Penal? Neću da komentarišem ono što nije moj posao, ali to je detalj koji bi prelomio utakmicu. Međutim, i bez tog penala smo zaslužili pobjedu”, kazao je Nedović za RTCG.

“Nisam vidio penal, nisam vidio ni naš penal, vjerujem sudiji, moramo da prihvatimo njihove odluke”, rekao je Savović.

U svakom slučaju, Sutjeska slavi, nastavila je seriju odličnih rezultata i pobjegla šampionu na deset bodova prednosti.

“Teška utakmica, znali smo da će biti takva. Budućnost je morala da reaguje, očekivali smo da će odigrati možda i najbolju utakmicu ove sezone. Oni su imali možda opasnije akcije, mi zrelije šanse kada je Marušić pogodio prečku, a Dragojević zaustavio Markovića”, rekao je Savović.

Budućnost može da žali za nedosuđenim penalom, za prilikom Ivanovića, pa Đuričkovića u finišu, ali i zato što jeste odigrala najbolju utakmicu u sezoni, koja je počela razočaravajuće…

“Ne da nismo zaslužili poraz, nismo zaslužili ni bod – samo pobjedu po svemu viđenom. Odigrali smo sjajno. Ostavili smo Sutjesku bez šansi, imali smo posjed, napadali smo sa deset igrača”, kazao je Nedović.

Budućnost ima deset bodova manje od lidera…

“Deset bodova je veliki zaostatak, ali ako budemo igrali ovako možemo da stižemo, pružiće nam se prilika… Mogu da budem ponosan kako su se borili, kako su željeli pobjedu, a nisu mogli da utiču na neke stvari i desio se poraz”, kazao je Nedović.

Nastavak serije očekuje, međutim, i Savović.

“Bili smo hendikepirani, jer je Janjić igrao dvije utakmice za mladu selekciju, Matanović i Vuković su bolesni. Nisam to potencirao prije utakmice, da se ne bi tražio albi. Vidjelo se da imamo 20 igrača, koji mogu da iznesu ono što traži dres Sutjeske”, naglasio je Savović.

CFL 7. kolo: Sutjeska bolja od Budućnosti, pobjede Iskre, Petrovca, Jezera i Rudara

Radukanu osvojila US open