Micić objasnio zašto nije otišao u NBA: Nisam mogao da čekam

Foto: Euroleague

Vasilije Micić, zvanično najbolji košarkaš Evrope, MVP Evrolige, objasnio je zašto nije ovog ljeta krenuo u NBA ligu iako je bilo skoro sve dogovoreno sa Oklahomom.

U razgovoru za portal “24sedam” kazao je da je uvijek donosio prave odluke u karijeri, iako su ponekad izgledale nelogično.

Možda je jedna od njih i ta da ne ode u CSKA ili u NBA, već da ostane u Efesu.

“Ovog ljeta sam veoma rano primio ponudu CSKA, neočekivano rano, u junu, dok sam bio u reprezentaciji. Bila je sjajna ponuda, bio sam srećan što se interesuju za mene, CSKA je bio, i još je, veliki tim, jedan od najboljih. Ja sam u to vrijeme razgovarao sa Miškom Ražnatovićem o NBA i bilo je 90 procenata jasan ugovor, ne 100 odsto zbog nekih detalja… Naravno, nisam očekivao obećane minute, ali neku ulogu u Oklahomi jesam. Kada sam shvatio da nisu još sigurni, jer su imali mjesec i po do drafta, bilo mi je predugo da čekam, pogotovo jer sam imao ponudu CSKA”, kazao je Micić, koji se obratio Efesu.

“Rekao im da imam ozbiljnu ponudu iz Moskve i želio sam da im dam prednost, da je izjednače ili mi ponude nešto slično. Bio sam srećan jer su razumjeli moju želju da ostanem i ponudili su mi uslove koje sam ja želio. Osjetio sam da ne treba da čekam, da je to-to”, rekao je Micić za “24sedam”.

Foto: Euroleague

Cvetko Pajković i Igor Vušurović na Kongresu CEV-a

Đina Jauković nakon povrede: Vratiću se još jača