Pele stabilno nakon respiratornih problema

Foto: twitter

Legendarni brazilski fudbaler Pele (80) je stabilno nakon što je imao respiratorne probleme u petak zbog kojih je vraćen na intenzivnu njegu, objavila je bolnica u Sao Paulu u kojoj se oporavlja od operacije odstranjenja tumora debelog crijeva.

Pele je ranije ovog mjeseca operisan i do utorka je bio na odjeljenju intenzivne njege s kojeg je potom pušten. No, zabrinutost za zdravlje trostrukog svjetskog prvaka i ponajboljeg fudbalera svih vremena porasla je nakon što su brazilski mediji u petak objavili kako je vraćen na intenzivnu njegu.

Bolnica “Albert Ajnštajn”, u kojoj je Pele smješten, izdala je saopštenje u kojem navodi kako se radilo samo o “kratkoj respiratornoj nestabilnosti” te kako je prebacivanje na intenzivnu njegu bila tek “preventivna mjera”.

Nakon što mu se stanje stabilizovalo, Pele je vraćen na polu-intenzivnu njegu, a njegovo kardiovaskularno stanje je stabilno.

Peleova kćerka Keli Nasimento je putem Instagram takođe poslala umirujuće poruke napisavši kako se njen otac “dobro oporavlja”.

“Normalan tok oporavka za nekoga u njegovim godinama je dva koraka naprijed, jedan nazad”, dodala je Keli Nasimento.

Foto: Pele/twitter

Pele ponovo na intenzivnoj njezi

Herta upisala drugu pobjedu bez Stevana Jovetića