Džikić: Piše se pobjeda…

Foto: ABA liga

Na startu ABA lige, Budućnst Voli se namučila sa FMP-om, ali je trijumfovala 82:72.

Jasno je da „plavi” nisu u vrhunskoj formi, što je i normalno uz sve probleme koje su imali sa centrima.

„FMP se pokazao u dobrom svjetlu i biće neugodan protivnik. Vidjela se energija, motivisanost, igrali su neopterećeno, a od nas se očekivala samo pobjeda. To je dodatni izazov ovakvih utakmica, bilo je onako kako sam očekivao. Piše se pobjeda”, istakao je Aleksandar Džikić.

Trener koji je osvojio istorijsku titulu u ABA ligi ne može da računa na Džejkoba Vajlija, kao ni Danila Nikolića, koji je 8. septembra kolabirao na terenu i operisan u Istanbulu.

„Budućnost je vrlo daleko od onog što hoćemo. Ako treba da ponavljam koje smo probleme imali u predsezoni… Svi imaju probleme, ali mi naše ne možemo da kontrolišemo. Samim tim, to nas malo usporava i vraća unazad. Ovi koji su tu rade, trude se i mislim da ćemo, kako vrijeme bude odmicalo, biti bolji”.

Ekipa još nije uigrana, jer ima nekoliko novih igrača.

„Postoji tendencija da se svake sezone skraćuje pripremni period i onda se ljudi čude zašto je timovima potrebno vrijeme da budu kakvi bi trebalo. Nema tu puno filozofije, moraju da provedu određeno vrijeme zajedno, sa novim trenerom, novi saigrači, a igramo i u novim uslovima, pred limitiranim brojem gledalaca. Nikakva tajna nije da volimo kada je ‘Morača’ puna, ali nažalost ne vidim da će se naša situacija mijenjati tokom sezone”.

Po svemu sudeći, Budućnost neće dovoditi pojačanja.

„Za sada ne razmišljamo o tome. Momci koji su tu, tu su. Čekamo Vajlija, a bogami smo odlučili da sačekamo i Danila”, zaključio je Džikić i poželio brz oporavak direktoru kluba Slavku Raduloviću i Nikoliću.

Trener FMP-a Nenad Stefanović je pres konferenciju počeo sa željom da se Nikolić što prije vrati.

„Prvo u ime cijelog kluba, stručnog štaba i igrača da poželim što skoriji oporavak Danilu Nikoliću i da ga već na sljedećem meču protiv nas gledamo na terenu. To je dobar podsjetnik za sve nas da bi zdravlje trebalo da bude na prvom mjestu”, rekao je Stefanović.

Mladi trener smatra da konačnih minus 10 nije realan odnos snaga, a bio je ponosan na izdanje svog tima.

„U odnosu na prošlu sezonu smo promijenili kompletnu ekipu, podmladili je i želimo da vratimo FMP-u stari sjaj. Bili smo konkurentni cijelu utakmicu, imali smo šanse i natjerali da ekipu sa evroligaškim igračima da bude na 120 odsto. Nismo se predavali, naš zadatak je da u svih 26 kola imamo ovakav pristup”.

Sutjeska dobila derbi na “Topolici”

Važna pobjeda za Budućnost: “Plavi” slavili u Petrovcu