Janović: DPS je pripremio izmjene i dopune Zakona, da sportisti ne ispaštaju

Foto: DPS

Neažurnost državnih organa uticala je da crnogorski sportisti budu pred isključenjem sa svih međunarodnih takmičenja.

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta je smijenilo v.d. direktora Uprave za sport i mlade, Vasilija Laloševića, pod izgovorom da je ignorisala Svjetsku antidoping agenciju.

Lalošević je odgovorio da mu niko iz MPNKS nije odgovorio na dopise i najavio tužbu protiv ministarke Vesne Bratić.

Bivši ministar sporta, Nikola Janović, istakao je da je DPS pripremio izmjene i dopune Zakona o sportu, kako naši sportisti ne bi bili prisiljeni da u budućnosti nastupaju bez crnogorskih simbola na velikim takmičenjima, a naša zemlja bez mogućnosti da organizuje međunarodna takmičenja.

„Kao državnotvorna odgovorna partija, DPS je, ne čekajući nikoga, u dva dana završila izmjene i dopune Zakona i pomenutih članova i učinili sve što je bilo potrebno da bi se on uskladio sa antidoping kodeksom iz januara 2021. godine. Već smo to stavili u skupštinsku proceduru i apelujem na stručnu službu Skupštine da to što prije procesuira i apelujem na rukovodstvo Skupštine da ove izmjene i dopune što prije stavi na dnevni red, kako bismo imali mogućnost da ih izglasamo. Očekujem podršku svih kolega iz parlamenta”, rekao je Janović.

Ističe i da je poslije svih loših odluka nove vlasti, došao red i da se uruši i sport.

„Urušavaju sve, a sada je na red došao i sport, jedan od najboljih crnogorskih brendova i stubova ideniteta svake države. Saznali smo jednog jutra da se za nekoliko dana, ukoliko se žalba koja treba da bude poslata Svjetskoj antidoping agenciji ne usvoji, naši sportisti neće imati pravo da nastupaju pod našom zastavom i Crna Gora neće više biti u mogućnosti da organizuje međunarodna takmičenja. Toliko je propusta učinjeno da više ne znamo da li je ovo slučajnost. Suština je da se sistemski urušava crnogorski identitet. Sve ovo govorim kao neko ko je bio vrhunski sportista i dugogodišnji kapiten vaterpolo reprezentacije i osvajao medalje sa posebnim ponosom”, istakao je Janović.

Foto: DPS

Važna pobjeda za Budućnost: “Plavi” slavili u Petrovcu

Jadran u grupi sa Solnokom i Savonom, Primorac u Splitu