Pavićević: Krka je igrala mnogo bolje

Foto: KK Mornar/Media Pro

Treći zvanični meč u sezoni, treći ubjedljiv poraz Mornara.

Košarkaši iz Bara, nakon neuspjeha protiv Kaleva u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona i Cibone na startu ABA lige, bili su nemoćni i u duelu sa Krkom u Novom Mestu.

Iako su poveli 20:7, u nastavku ih nigdje nije bilo na terenu, zbog čega su lagano izgubili (89:80).

„Čestitke Krki, treneru i igračima na potpuno zasluženoj pobjedi. Igrala je mnogo bolje, koncentrisanije i organizovanije od nas, sem uvodnih pet-šest minuta, kad smo imali igru u oba pravca, bili fokusirani i imali rezultat. Kod prvih izmjena se ritam izgubio, olako smo dozvolili Krki da se priključi”, rekao je Mihailo Pavićević.

Iskusni trener je prije meča rekao da je ključno da se zaustave Rok Stipčević i Luka Lapornik, a 35-godišnji Hrvat je dao 33 poena, uz šut za tri 10-9!

„Najgore je što sam uoči same utakmice rekao da nikako ne smijemo da dozvolimo Stipčeviću i Laporniku da se razigraju, a upravo smo dozvolili Stipčeviću da šutira kako je šutirao. To je i ‘zasluga’ vrlo loše naše odbrane. Krka je preuzela kontrolu igre i utakmice, a naši pokušaji da se vratimo su bili blijedi. Vidjelo se da nam nedostaje dosta ideja u napadu, a u odbrani je škripalo na sve strane”.

Pavićević je iznenađen novim lošim izdanjem svog tima, jer je očekivao više.

„Malo je čudna situacija. Na treningu izgledamo sasvim drugačije, ali kad dođu utakmicu jednostavno nešto ne funkcioniše. Da li je to pritisak kod svih igrača, vidjećemo. Na nama je da analiziramo ovu i prethodne utakmice, jer su se ponovile gotovo iste greške. Moramo da probamo što prije da se vratimo na pravi kolosjek”, zaključio je Mihailo Pavićević.

Foto: KK Mornar/Media Pro

Novi poraz Barana: Krka zaustavila Mornar

Sutjeska slavila na “DG areni”