Džikić pred Zvezdu i o Ivanoviću: Biće to prva utakmica protiv igrača koji je promijenio istoriju kluba

Foto: KK Budućnost Voli

U ponedjeljak od 21 sat, već u drugom kolu Admiralbet ABA lige, igra se veliki derbi.

Košarkaši Budućnost Volija gostovaće Crvenoj zvezdi. 

Budućnost se tokom sedmice spremala za derbi, Crvena zvezda imala meč sa Fenerbahčeom u Evroligi, što nije zanemarljivo kada se sastaju ekipe sličnih kvaliteta i ambicija.

“Obje ekipe imaju svoje probleme, ali pokušavamo da radimo i pored toga. Očekujemo da domaćin ima više igrača u rotaciji u odnosu na utakmicu u Istanbulu, gdje je dobro namučio Fenerbahče. Imaju iskusan sastav koji maksimalno koristi tu situaciju manjeg broja igrača na raspolaganju i baš zbog toga igraju sa više slobode u napadu. Mi smo se spremali za njihovu nižu postavu sa Mitrovićem na poziciji i Kalinićem na četvorki, kao i formaciju sa dva pleja istovremeno na terenu. Znamo da nas očekuje tvrda utakmica protiv čvrste i agresivne odbrane i podrške njihovih navijača”, kazao je trener Aleksandar Džikić.

Džikić je naglasio i specifičnost meča zbog – Nikole Ivanovića, koji je ljetos uzburkao crnogorsku javnost odlaskom u Crvenu zvezdu.

“Biće to prva utakmica protiv igrača koji je promijenio istoriju kluba, biće interesantno kako će ko individualno reagovati na to”, kazao je Džikić.

Foto: KK Budućnost Voli

Savić povrijeđen, ne igra protiv Gibraltara i Norveške

Vukotić objavio spisak za Švedsku i republiku Irsku