Begović: Saradnja Uprave sa krovnim sportskim organizacijama ključna za dobrobit sportista

Foto: fscg

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, dr Marko Begović, danas je ugostio predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejana Savićevića i generalnog sekretara istog, Momira Đurđevca, kao i predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušana Simonovića.Poboljšanje statusa crnogorskih sportista bila je jedna od tema današnjeg sastanka.

“Kada uzmemo u obzir količinu energije, snage, motivacije, borbenosti i hrabrosti koja je potrebna našim sportistima da nas prezentuju širom planete, ono što im minimalno dugujemo jeste uvezanost sportskog sistema u Crnoj Gori, a to kao nadležni organ za sport možemo i moramo uraditi isključivo sa krovnim sportskim organizacijama poput Crnogorskog olimpijskog komiteta i sportskih saveza”, poručuje dr Begović.

Foto: Uprava za sport i mlade

Ovim povodom predsjednik COK-a, Simonović kazao je:

„Današnji razgovor sa vršiocem dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, gospodinom Begovićem, bio je prilika da razmijenimo stavove po pitanju situacije u kojoj se crnogorski sport nalazi i daljim pravcima u kojima je potrebno da se razvija. Komunikacija i dobra saradnja između države i Crnogorskog olimpijskog komiteta jako je važna za unapređivanje rada sportskih organizacija, stvaranje sportske infrastrukture i prezentaciju države na velikim sportskim takmičenjima, ali i za afirmaciju sporta i zdravih stilova života u svim aspektima i za sve generacije. U tom smislu, potrebno je prilagoditi i pravnu infrastrukturu i raditi na poboljšanju administrativnih kapaciteta i stvaranju što kvalitetnijeg stručnog sportskog kadra, čemu vjerujem da ćemo posvetiti veliku pažnju u narednom periodu“.

“Zadovoljstvo je što smo danas imali priliku da razgovaramo sa vršiocem dužnosti direktora Uprave za sport i mlade i razmijenimo informacije koje su od ključnog značaja za dalju saradnju. Raduje nas spremnosti Uprave za sport i mlade za predan rad na unaprijeđenju uslova za bavljenje sportom, prije svega normativnog okvira u kojem funkcioniše crnogorski sport. Kao najbrojniji sportski savez u zemlji, kroz partnerski odnos i inicijative, daćemo maksimalan doprinos stvaranju optimalnih uslova za sve naše sportiste”, zaključio je predsjednik FSCG, Savićević.

Foto: FSCG

FIFPro traži duži odmor za fudbalere

Mlada reprezentacija spremna za gostovanje Švedskoj, Obradović: Potrebna pobjeda protiv jakog protivnika