Radunović upozorava: Najteži su unaprijed dobijeni mečevi

Foto: FSCG

Crna Gora u petak od 20.45h gostuje Gibraltaru u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Mel je izuzetno važan za “sokole” a unaprijed dobijen i mečevi su obično najteži za igranje…

Upozorava na to i Risto Radunović, lijevi bek Stetaue, momak koji je prošlog mjeseca golčinom iz slobodnog udarca, duboko u sudijskoj nadoknadi, donio bod našoj reprezentaciji protiv Turske u Istanbulu (2:2).

“Moramo da obratimo pažnju na Gibraltar. Samo pobjedom možemo da napravimo lijepa uvertiru za meč sa Norveškom, koji nas čeka tri dana kasnije”, ističe Radunović.

Gibraltar, iako rezultatski ne toliko uspješan, nije autsajder u klasičnom smislu.

“Unaprijed dobijene utakmice ne postoje. Znamo da selekciju Gibraltara nijedna ekipa nije ‘načela’ na samom startu susreta, ali naš cilj će biti da od prvog minuta tražimo svoju šansu za gol, kako bismo pobjedu obezbijedili što prije. Čeka nas jako motivisan rival, koji svoje mečeve igra na terenu sa vještaškom travom. Međutim, znamo da imamo kvalitetm vjerujemo u pobjedu”, dodaje Radunović.

Ako Crna Gora slavi na Gibraltaru, opuštenije će otputovati u Skandinaviju…

“Fokus je na Gibraltar. Tek nakon toga meča ćemo se spremati za Norvešku. Nadamo se, ipak, i vjerujemo, da možemo da osvojimo svih šest bodova. U Podgorici smo odigrali dobar meč sa Norveškom i mislim da možemo do im pariramo”, zaključuje Radunović.

Mlada reprezentacija spremna za gostovanje Švedskoj, Obradović: Potrebna pobjeda protiv jakog protivnika

Kadeti Podgorice treći u Sarajevu, priznanje za Janičića