Drugi krug kvalifikacija za LŠ: Jadran u Solnoku, Primorac u Splitu

Foto: Krsto Vulović

Jadran i Primorac su prije dvadesetak dana uspješno prošli prvu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, a od petka do nedjelje ih čekaju novi izazovi.

Na redu je druga runda – Novljani putuju u Solnok, Kotorane čeka takmičenje u Splitu.

Realnost je takva da se ni jednima ni drugima ne daju velike šanse da se domognu plej-fa (posljednjeg kola kvalifikacija), ali nemoguće misije u sportu ne postoje.

Jadran u Mađarskoj juri jedno od prva dva mjesta u konkurenciji domaćina Solnoka, te Savone i grčkog Vuljagmenija.

“Čekaju nas tri veoma ozbiljna rivala, timovi koji žele da igraju Ligu šampiona i protiv kojih će biti izuzetno teško. Ulazimo u turnir veoma motivisani, moramo da damo maksimim i da uradimo sve da izborimo jedno od prva dva mjesta”, rekao je trener crnogorskog šampiona Petar Radanović.

Uloga autsajdera je prihvaćena, rasterećenost može da bude adut mladom sastavu iz Herceg Novog.

“Nije problem da prepustimo ulogu favorita rivalima, ali mi ćemo se boriti u svakom meču od prve do posljednje sekunde”, dodao je Radanović.

Protivnici Primorca su splitski Jadran, Barselona i rumunska Oradea.

“Nismo u situaciji da prijetimo nikom, ali idemo u Split da izvučemo maksimum i da ćemo pružiti otpor objektivno boljim ekipama. Kompletni smo, svi iz tima smo bili negativni na testovima za koronavirus i u dobrom raspoloženju idemo na drugi turnir”, rekao je bek Primorca Dušan Matković.

U Zagrebu će se boriti Mladost, Crvena zvezda, Monpelje i Apolon, a u grupi u Parizu nastupaju Breša, Noazi le Sek, OSC i Terasa.

U plej-of za Ligu šampiona idu po dvije najbolje ekipe iz četiri grupe, a poraženi timovi iz plej-ofa nastaviće takmičenje u Evrokupu.

Raspored Jadrana:

Petak: Solnok – Jadran 18.00;

Subota: Jadran – Vuljagmeni 16.00;

Nedjelja: Savona – Jadran 09.00

Raspored Primorca:

Petak: Jadran Split – Primorac 19.00;

Subota: Primorac – Oradea 20.00;

Nedjelja: Barselona – Primorac 10.30.

Foto: Krsto Vulović

SC Derbi gost Partizana, Vinales: Biće mnogo publike, biće uzbudljivo

Bivši centar Partizana pojačao Podgoricu