Petković: Sve više razmišljamo o spuštanju sidra u Novom

Foto: Privatna arhiva

Beograđanin Marko Petković, vaterpolista Jadrana bio je jedan od najzaslužnijih za plasman Novskog kluba u drugi krug kvalifikacija za Ligu šampiona.

Tim Petra Radanovića danas očekuje druga runda kvalifikacija u mađarskom Sonoku.

“Turnir u Solnoku će biti znatno jači nego onaj u Podgorici, iako imamo manji broj utakmica. Žrebom smo dobili tri izuzetno jake evropske ekipe, ali ako budemo igrali kako možemo, nijedna od ovih ekipa nije nepobjediva. Naša ekipa je mlada, ali vjerujemo u sebe i pružićemo svoj maksimum. Ako to bude dovoljno za prolaz, super, ako i ne, opet ćemo biti zadovoljni”, rekao je Petković za Merdian Sport portal.

Nastupio si na Olimpijskim Igrama, kompletirao učešće na velikim takmičenjim sa Crnom Gorom?

“Olimpijske igre su zaista posebno takmičenje. Žao mi je što su zbog Covida-19 tribine bile prazne jer bi to u Japanu bio pravi spektakl. I još veći žal ostaje zato što nismo uspjeli da osvojimo medalju koju smo toliko sanjali”, rekao je Marko.

Živiš od majstorija u vodi, a relaksiraš se na vodi, nije tajna da je ribolov tvoj omiljeni hobi?

“Ribolov je moja velika strast. Svaki slobodan dan koristim da budem na vodi ili moru, u zavisnosti gdje se nalazim. Svako ima ili bi trebao da ima neki vid relaksacije i punjenja baterija. Ribolov je definitivno moj. Stoga sam klubove, odnosno gradove, dijelimično birao gledajući imam li vodu u blizini”, rekao je Petković.

Kakvi su planovi nakon kraja karijere, već si dugo u Herceg Novom, razmišljaš li da ostaneš u Crnoj Gori?

“Supruga i ja, iako smo iz Beograda, dosta vremena smo proveli u Herceg Novom kroz različite faze života. Volimo taj grad i ljude i sve više razmišljamo o spuštanju sidra u Novom”, rekao je Petković.

Foto: Privatna arhiva

Nagradni fond bokserskog prvenstva u Budvi 300.000 dolara

Zdovc preuzeo Žalgiris