Split gostuje u “Morači”, Popović: Favoriti smo

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Budućnost Volija danas dočekuju Split od 17 sati u 3. kolu ABA lige.

Vleikan eks Ju košarke odavno nije u vrhu ABA lige, ali i pored toga traži maksimalnu ozbiljnost.

– Favoriti smo, ali moramo da prikažemo bolju igru nego u prva dva kola. Splićani su imali težak raspored na startu i sigurno će pokušati da poprave utisak – istakao je Petar Popović. – U odnosu na prethodni meč, periodi dobre igre bi trebalo da budu veći. Kvalitetnija smo ekipa, favoriti smo i očekujem da to opravdamo.

U dresu Budućnosti debitovaće Džejkob Vajli, koji se dugo oporavljao od povrede.

– I dalje se uigravamo, timska igra još nije na nivou na kojem bi trebalo da bude. Iza nas je teška utakmica u Beogradu i očekujem da pokažemo pravu energiju i dođemo do trijumfa – istakao je Amerikanac koji ima pasoš Sjeverne Makedonije.

Aleksandar Džikić je svjestan da je pobjeda unaprijed upisana i zato je oprezan pred duel sa timom koji je gubio od Crvene zvezde i Partizana.

– Split je potpuno rasterećen, što uvijek rezultira hrabrijom i slobodnijom igrom. Drugim riječima, nema šta da izgubi. U njihovom sastavu ima dovoljno kvaliteta i ambicije, nikako ne smijemo da ih potcijenimo. Moramo da uložimo istu onu energiju kao i gosti, onda će naš kvalitet doći do izražaja. Roko Ukić, kao njihov lider, sada je sa timom, igra sve bolje, sa njim i bez njega su to dvije različite grupe – istakao je Džikić.

Foto: ABA liga

FINA: Radoviću prijeti suspenzija

Legendarni portugalski fudbaler predsjednik Benfike