Crna Gora na turniru u BiH

Foto: FSCG

Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore učestvovaće naredne sedmice u preliminarnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naša selekcija igraće na turniru koji će se održavati u Mostaru i Širokom Brijegu, a pored domaćina i Crne Gore, u konkurenciji su i Estonija i Jermenija.

Za ovaj turnir, stručni štab je pozvao 20 igračica – golmani: Svetlana Miličić (Breznica), Ajla Hrastovina (Ekonomist), Marija Vuković (Mladost); odbrana: Jovana Vučinić, Milena Vidić, Melanija Kaluđerović, Anđela Savović (Mladost), Andrea Janjušević, Sara Marković, Jelena Ralević, Sara Draganić (Ekonomist), Sara Simonović (Danilovgrad); vezni red: Valerija Radmanović (Danilovgrad), Ivana Petković, Jovana Sarić, Jelena Miletić (Ekonomist), Marijana Cimbaljević (Mladost); napad: Jelena Petrović (Breznica), Jovana Bjelanović (Ekonomist), Nejla Bicić (Danilovgrad).

WU-19 reprezentacija pokušaće da nastavi niz dobrih rezultata ženskih selekcija u prethodnom periodu. Seniorke su upisale trijumf nad Bosnom i Hercegovinom, dok su kadetkinje osvojile prvo mjesto na kvalifikacionom turniru.

– Pokušali smo kroz dvije prijateljske utakmice početkom godine da uigramo ovu ekipu i daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat, iako će to biti teže bez dvije ključne igračice, Anastasije Krstović i Anđele Tošković, koje će biti sa ,,A“ selekcijom. Težak zadatak su nam zadale ,,A“ i WU17 selekcije, ali iskreno se nadamo da možemo i mi napraviti neko iznenađenje, kazao je Ivan Tatar, koji će na predstojećem turniru biti u ulozi selektora, umjesto Mirka Marića, koji ima obaveza u u seniorskom timu.

Crna Gora će turnir otvoriti duelom sa Estonijom u Širokom Brijegu.

– Trenutno smo fokusirani na Estoniju, sa kojom igramo u utorak i to nam je možda i najbitnija utakmica na turniru. Najvažnije je da sve djevojke budu zdrave i da na svaku možemo računati tokom cijelog turnira, istakao je Tatar.

Raspored

19.oktobar
14:30 – Estonija – Crna Gora
14:30 – Bosna i Hercegovina – Jermenija

22.oktobar
14:30 – Crna Gora – Jermenija
14:30 – Estonija – Bosna i Hercegovina

25.oktobar
14:30 – Crna Gora – Bosna i Hercegovina
14:30 – Jermenija – Estonija

Foto: FSCG

EL: Zvezda poražena u Moskvi, Barsa nakon produžetka srušila Monako

Odbojkaši Budućnosti pobjedom počeli sezonu