ABA: Mornar u Železniku želi da prekine negativan niz

Foto: kk mornar/Media pro

Košarkaši Mornara su u Beogradu. Barani će večeras (19 časova) na četvrtoj utakmici u ABA ligi konačno pokušati da upišu prvu pobjedu, ali im to neće biti nimalo lako, jer gostuju FMP-u.

“Panteri” su na startu ABA lige u ravnopravnom meču poraženi od Budućnost Volija, a potom su savladali Igokeu i Cedevita Olimpiju u “Stožicama”.

– Nadam se da ćemo to poluvrijeme iskoristiti da podignemo samopouzdanje koje nam je neophodno u ovom trenutku, jer naš problem je više psihološke, a manje košarkaške prirode. Ako možemo da odigramo takvo poluvrijeme i ako ovako dobro radimo na treninzima, onda je malo čudno da to ne možemo da pretočimo na teren – kazao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Trener Mornara upozorava da njegov tim mora da igra kvalitetno svih 40 minuta.

– FMP je sastavljen od iskusnih, provjerenih igrača, koji svako opuštanje protivnika umiju da kazne. Ko ih malo potcijeni, skupo plati grešku. Moramo da se borimo za svaku loptu. Ako tako bude, imamo čemu da se nadamo.

Pavićević je prokomentarisao i dolazak Mozlija.

– Vil Mozli je bio naša želja još na početku sezone, kada se pojavila vijest da će se razići s Partizanom. Ne vjerujem da je ikad neki predsjednik brže reagovao od mog brata Đorđija. Doveo je Mozlija i u konkurenciji evroligaških ekipa koje su bile zainteresovane za njega. Takav tip igrača donijeće nam novi kvalitet, čvrstinu, ono što ga je krasilo i dok je bio u Partizanu.

Marko Jeremić će biti jedan aduta Mornara.

– Igraćemo sve bolje kako prvenstvo bude odmicalo, prva pobjeda donijeće nam neophodno samopouzdanje. FMP je veoma neugodan rival, koji je trijumfom u Ljubljani pokazao da će imati šta da pruži u regionalnom takmičenju – istakao je srpski bek.

 Foto: KK Mornar/Media pro

Kata timovima srebrne medalje na prvenstvu Balkana u Poreču

“Studenti” nakon produžetaka do pobjede nad Splitom