Derbi na “Topolici”

Foto: FK Budućnost

Derbi 11. kola Telekom Prve crnogorske fudbalske lige igraju Mornar i Budućnost u Baru – domaćin je odlično počeo prvenstvo, ali je nakon samo jedne pobjede na prethodnih pet mečeva pao na 5. mjesto, dok su Podgoričani uz veliki zaostatak za Sutjeskom konačno vezali dva trijumfa i večeras mogu čak do 2. pozicije.

Duel na “Topolici” (18 h) biće posebno interesantan zbog toga što će napad Mornara predvoditi Petar Grbić – doskorašnji kapiten i šef omladinske škole Budućnosti, koji je ljetos nakon evropskog kraha raskinuo ugovor sa “plavima”.

”Teška, zahtjevna utakmica, Budućnosti se ne prijeti, iako naš sportski direktor Mitar Novaković smatra čak da smo favoriti”, kaže Slavoljub Bubanja, trener Mornara, ali i naglašava:

”Nadam se da će se njegov optimizam prenijeti i na igrače”.

I Budućnost, međutim, stiže ispunjena optimizmom nakon vezanih trijumfa nad Petrovcem i Rudarom.

”Na elanu tih pobjeda smo radili kvalitetno tokom pauze. Očekivanja su najveća, mislim da smo otklonili problem realizacije, jer dajemo dosta golova, ali isto tako želim da budemo čvršći u defanzivi. Očekujem dobar Mornar”, kaže trener Budućnosti Aleksandar Nedović.

Sat ranije u Danilovgradu igraju Iskra i Rudar, a domaćin želi da prekine seriju od dva meča bez pobjede i trijumfom se vrati na 2. mjesto.

“Da Obradović nije došao napustio bih Partizan”

Kata timovima srebrne medalje na prvenstvu Balkana u Poreču